ОСОБЕ КОЈЕ СУ ПРЕЛЕЖАЛЕ КОРОНУ ИМУНЕ НАЈМАЊЕ ДЕВЕТ МЈЕСЕЦИ

0
1014

Како су утврдили италијански научници

ОСОБЕ КОЈЕ СУ ПРЕЛЕЖАЛЕ КОРОНУ ИМУНЕ НАЈМАЊЕ ДЕВЕТ МЈЕСЕЦИ

Извор: ПОЛИТИКА

РИМ – Још не знамо колико дуго траје имунитет након вакцинисања против ковид-19, али знамо поуздано да су они који су прележали заразу, заштићени, имуни између девет и 10 месеци, изјавио је за телевизију познати италијански виролог Андреа Крисанти.

По његовим речима до овог податка се дошло у истраживању које се спроводи међу становницима општине у региону Венето, где је 21. марта прошле године идентификован први случај заразе ковид-19 у Италији.

Професор Крисанти каже да су утврдили како особе које су прележале заразу у првом таласу пандемије, а после тога су биле у контакту са зараженим особама које су се разболеле у другом таласу, не само да се нису инфицирале него је код њих утврђено да су развили још више антитела.

„Дакле, имунитет оних који су прележали инфекцију траје најмање девет месеци, а врло вероватно и дуже”, закључио је Крисанти, јавља Танјуг.

Професор Андреа Крисанти постао је познат по својој анти-ковид стратегији, која је управо примењена у општини у Венету.

Он је предложио и тако је урађено, да се врши масовно тестирање становништва, а не да се чека да се појаве први симптоми заразе.

Захваљујући томе, Венето је у првом таласу пандемије имао релативно мали број заражених и преминулих у односу на друге италијанске регионе.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here