РАСВИЈЕТЉЕНА ДВА КРИВИЧНА ДЈЕЛА ТЕШКЕ КРАЂЕ

0
914

Саопштење Центра безбједности Пљевља

РАСВИЈЕТЉЕНА ДВА КРИВИЧНА ДЈЕЛА ТЕШКЕ КРАЂЕ

У Саопштењу које потписује  Драган Славуљ, начелник Центра безбједности Пљевља, каже се да су „полицијски службеници ЦБ Пљевља… дана 11.02.2021. године Основном државном тужиоцу у Пљевљима поднијели два посебна  извјештаја као допуне 2 кривичне пријаве против једног лица, због почињена два кривична дјела тешка крађа из чл.240 КЗ, извршена током јануара 2021. године на подручју села Оџак, општина Пљевља.

Ооткривен је почионилац ових имовинских деликата:

  • М.Ј, рођен 1995.године у Пљевљима, настањен у селу Потпеће, општина Пљевља, држављанин Црне Горе… за ког је криминалистичком обрадом утврђено да је… дана 24/25.01.2021.године извршио кривично дјело на штету СУР „Родна Груда“ која се налази у селу Оџак, вл. П.Ж из овог села, на начин што је употребом подесног средства и физичке снаге отворио врата овог угоститељског објекта, ушао у унутрашњост истог и отуђио 2 телевизора, 1 лап-топ, два андриод мобилна телефона марке „Самсунг“ и 350 еура новца, чиме је причинио штету оштећеном у износу од 1100,00 еура.
  • Дана 30.01.2021.године извршио је кривично дјело тешка крађа из чл. 240 КЗ на штету Т.И, у селу Потпеће, општина Пљевља, на начин што је дошао до викенд куће оштећеног и употребом подесног средства и физичке снаге одвалио катанац са помоћног објекта – шупе, која је саставни дио куће, након чега улази у унутрашњост објекта и отуђује више комада електричног и другог алата.

У Саопштењу се додаје и да је „лице… лишено слободе и уз посебан извјештај, као допуну кривичне пријаве, дана 11.02.2021.године предато на даљу надлежност Основном државном тужиоцу у Пљевљима, који му је одредио задржавање у трајању од 72 сата“.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here