ЉЕКАРИМА СЕ НЕ ДОЗВОЉАВА ДА РАДЕ!

0
1899

Алармантно Саопштење љекара Опште болнице Пљевља

ЉЕКАРИМА СЕ НЕ ДОЗВОЉАВА ДА РАДЕ!

Три мјесеца након обраћања Министарству здравља и актуелној министарки и указивања на сложену проблематику у Општој болници Пљевља, као одговорни људи и љекари принуђени смо да нашим суграђанима као и широј црногорској јавности путем медија саопштимо наше виђење цјелокупне ситуације и изнесемо истину о правом стању у нашој установи.

Мјесецима смо свједоци популистичких и патетичних објава о само једном љекару који ради у Ковид стационару и који, на граници својих менталних и физичких капацитета, без дана одмора, збрињава најтеже пацијенте са својим одабраним тимом средњег медицинског кадра.

Занимљиво да нико не поставља питање како је то уопште могуће и какав Супермен треба да будете да би се на такав начин бавили медицином, најтежим пацијентима???

При томе, дотична докторка, да би ваљда оправдала статус хероине који јој је неко додијелио, ниподаштава, па чак и унижава, рад својих колега како на примарном тако и секундарном нивоу. У томе јој безрезервну подршку пружа директор Ердуан Лаловић који је највећи кривац што је ових дана пљеваљска Болница препозната као установа незадовољних пацијената, привилегованих и омражених здравствених радника, као установа подјела, јер дотични функционише на поменутим принципима, зарад личних интереса.

Њега здравствени радници и пацијенти апсолутно не занимају. И то је једина истина.

Ковид пандемија траје већ годину дана. У том периоду Лаловић није организовао нити један састанак љекарског кадра. Напомињемо да нико од нас, ни једног момента, није имао намјеру да избјегне своју љекарску дужност  и прије свега људску одговорност у борби са Ковидом.

Ми се никоме не правдамо. Ми смо сво вријеме били ту. Али, менаџмент Болнице је тај који је доносио ирационалне одлуке чије последице, нажалост, трпе наши суграђани.

Прича о добровољцима који су се јавили за рад у Ковид стационару је прилично наивна. Да ли је можда „добровољац“ и неуролог из Берана који је ови дана доведен да „води“ Инфективно одјељење у Општој болници Пљевља? Каква иронија.

Директор игнорише сопствени кадар који је спсолутно спреман, и сада као и прије годину дана, да се безусловно ангажује у овој ванредној ситуацији. Јер ово јесте ванредно стање. И није тренутак за беспризорне манипулације које се упорно спроводе у овој установи.

Шта је позадина свих ових дешавања? Новац? Политички интерес? Интереси појединаца? Не знамо и не занима нас. Оно што знамо јесте да је ситуација врло озбиљна, али да одговорни морају да мобилишу и ангажују цјелокупан медицински кадар (љекари специјалисти, специјализанти, средњи медицински кадар) на начин који се спроводи у свим осталим медицинским установама у нашој држави.

Уколико се то не учини сматраћемо одговорним и Министарство здравља на челу са министарком Бојовић Боровинић која је са овим неправилностима, од стране нас, била упозната на почетку свог мандата.

Љекари Опште болнице Пљевља

 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here