МЈЕШТАНИ ШУЛА ТРАЖЕ ДА СЕ ОБНОВИ РАД АМБУЛАНТЕ

0
596

Остали и без медицинског техничара

МЈЕШТАНИ ШУЛА ТРАЖЕ ДА СЕ ОБНОВИ РАД АМБУЛАНТЕ

Након што је још прије годину дана престала са радом амбуланта у рударском насељу Шула, житељи ове заједнице траже да им новопостављена директорица пљеваљског Дома здравља Бранка Станковић одговори какве су даље намјере ове установе када је у питању поменута амбуланта. У отвореном писму, које су јуче упутили, житељи Шула описују садашње стање када је у питању здравствена заштита у насељу, жале што је бивши директор пљеваљског Дома здравља Илхан Турсумовић омогућио да дође до прекида рада амбуланте, али  и подвлаче да нова управа Дома здравља треба да се другачије односни према тамошњем становништву.

  • Натпис на улазним вратима „Доктор ради четвртком, књижице се примају до 10:30“, говори да су грађани ове мјесне заједнице у овом објекту, некада могли остварити одређени ниво здравствене заштите и прве помоћи у случају незгоде у Руднику и уопште.

Одмах изнад са лијеве стране је стан који је некадашњи Рудник „Шупља стијена“ изградио за потребе становања љекара,  јер је Рудник у томе препознао свој и интерес насеља.

Сада амбуланта дјелује доста запушетно а од почетка пандемије Ковид19 доктор је дошао свега пар пута, а медицински техничар је повучен у Пљевља „на испомоћ“ у борби против пандемије.

Стан је у државном власништву, дат је на коришћење Дому здравља Пљевља, а тренутно га користи лице које са здравством нема ама баш никакве везе. Све уз прећутну сагласност доскорашњег руководства и директора Дома здравља, наводи се у писму  упућеном новопостављеној директорици пљеваљског Дома здравља Бранки Станковић.

Мјештани Шула питају Станковићеву зашто објекат амбуланте није означен као објекат за пружање здравствене заштите, ко је задужен за његово одржавање, хоће ли амбуланта бити затворена и у потпуности укинута.  Житељи Шула траже да им се одговори и због чега се у стану за љекара држи неко друго лице, као и да ли у случају повреде у Руднику или било гдје друго на територији мјесне заједнице је боље пружити помоћ амбуланти или након пређених 37 км до Пљеваља.

  • Потпуно свјесни да је одговоре на ова питања требао дати доскорашњи директор и руководство Дома здравља а не ви, ипак, сагласно интересима грађана ове мјесне заједнице ми смо дужни да их поставимо, надајући се не само да ћете пружити одређене одговоре већ предузети потребне мјере да се овакво једно неодрживо стање превазиђе и ријеши, наводи се у писму мјештана Шула.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here