СЛУЖБЕНА ВОЗИЛА РУДНИКА УГЉА НА ДЕПОНИЈИ

0
760

Управа Рудника угља у копу Боровица одложе расходована возила

СЛУЖБЕНА ВОЗИЛА РУДНИКА УГЉА НА ДЕПОНИЈИ

Да су многа службена возила Рудника угља завршила на отпаду може се видјети и по бројним олупинама, односно шкољкама аутомобила које су лагероване у дијелу некадашњег копа „Боровица”. Међу паркираним возилима најбројна су теренска, односно „ладе”, које су возили бројни руднички функционере. Из Мреже невладиних организација сјевера поручују да је обавеза свих наредних управа Рудника угља, али и локалне управе да се коришћење службених возила сведе на минимум.

  • Ако је већ неизбјежно да постоје службена возила, онда се иста морају искључиво користити за потребе компанија, локалних и државних установа или служби. Имамо свакодневно ситуацију да полицајци са службеним возилима довозе дјецу до школа и вртића. Тако поступају и службеници Комуналне полиције, општински функционери, али и управници појединих сектора из Рудника угља. То су злоупотребе и таквим појавама се мора стати на крај – наводи се у саопштењу Мреже НВО сјевера и наглашава да није чудо што се данас у копу Боровица налази читав возни парк уништених службених возила.
  • Многе теренске „ладе” за потребе бивших, а можда и садашњих директора Рудника угља превозиле су дрва за огрев или су користиле за превоз сијена. Колико је све то коштало Рудник угља, локалну управу или државу данас је тешко израчунати. Сви директори и службеници након радног времена морају да раздуже кључеве службених возила, као и да то учине и њихови возачи. Ако обични грађани за превоз могу да користе личне аутомобиле и такси превоз, онда то могу да раде и функционери који имају значајно веће плате, саопштавају из Мреже НВО сјевера.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here