ЛОШ ПОЛОЖАЈ ПОЉОПРИВРЕДНИКА ЗАХВАЉУЈУЋИ МИЛУТИНУ СИМОВИЋУ

0
502

Саопштење за јавност ОО СНП Пљевља

ЛОШ ПОЛОЖАЈ ПОЉОПРИВРЕДНИКА ЗАХВАЉУЈУЋИ МИЛУТИНУ СИМОВИЋУ

Пљеваљски сир је бренд који је надалеко познат како на националном тако и на међународном нивоу. Министарство пољопривреде и руралног развоја Црне Горе на чијем је челу био Милутин Симовић са својим сарадницима није ништа предузело већ дужи низ година на сертификацији и заштити овог производа иако је то било обећано.

“Монтеорганика” као монополистичка фирма коју је основало предходно Министарство пољопривреде и руралног развоја произвођаче пљеваљског сира је доводило у заблуду захтијевајући од њих испуњење одређених услова. И након испуњености свих услова Монтеорганика се понаша бахато према произвочачима на веома некоректан и понижавајући начин. Заштитом и сертификацијом пљеваљског сира подигла би се његова вриједност, постигла боља цијена и спријечила злоупотреба на тржишту. Злоупотребу на тржишту и лажно представљање производа који није пљеваљски сир је управо омогућило предходно Министарство пољопривреде.

Овим путем желимо да скренемо пажњу јавности на лош положај пољопривредних произвођача у Пљевљима, а све захваљујући Милутину Симовићу, који је само пред изборе давао лажна обећања пољопривредним произвођачима у Пљевљима. У последњих пар година, пољопривреда у Пљевљима  је у огромном паду, и то у производњи, продаји и добити. Породице којима је ово примарно занимање остварују више губитака него добити. Већина пољопривредника у Пљевљима тврди да не могу покрити ни основне трошкове за сјемена, ђубриво и воду. У Пљевљима, породице које се већ генерацијама баве пољопривредом, одлазе с њива и траже нови начин да остваре приходе и на тај начин прехране себе и своје породице.

Да су се у Пљевљима давала лажна обећања пољопривредницима потврђује и чињеница изградње пута Косаница-Глибаћи-Бобово који се почиње градити сваке четврте године, односно пред сваке изборе. Задње лажно обећање за почетак изградње овог пута дали су Милутин Симовић, Предраг Бошковић и актуелни предсједник општине Игор Голубовић. Свједоци смо да су војне машине које су наводно довезене за изгадњу овог пута од силног рада корозирале. Пољопривредни произвођачи су коначно препознали и на задњим изборима им показали да не желе да се више са њима манипулише и да нијесу ДПС марионете.

Социјалистичка народна партија Пљевља позива актуелног министра пољопривреде, шумарства и водопривреде да што прије почне са рјешавањем нагомиланих проблема пољопривредника и произвођача пљеваљског сира. У Пљевљима се мора развијати пољопривреда, као гаранција развоја најсјеверније општине у Црној Гори. Вријеме је да се престане за заштитом увозничког лобија којег је штитила предходна ДПС Влада. СНП Пљевља ће се залагати за заштиту домаћих пољопривредних произвођача и унапријеђивању услова живота на селу.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here