У ДПС-у ПАУШАЛНИМ САОПШТЕЊИМА ПОКУШАВАЈУ МЕЂУСОБНО ХРАБРИТИ ЈЕДНИ ДРУГЕ

0
417

Саопштење за јавност СНП Пљевља

У ДПС-у ПАУШАЛНИМ САОПШТЕЊИМА ПОКУШАВАЈУ МЕЂУСОБНО ХРАБРИТИ ЈЕДНИ ДРУГЕ

У јучерашњем саопштењу, још увијек владајуће, групе грађана у Пљевљима, исти су нас подсјетили да имају елементарно знање из математике и да је 18 веће од 17. Једном нас је и њихов врховни вођа подучавао законима тржишта указујући да ако на 100 милиона дуга позајмимо још 100 милиона да вратимо дуг, салдо је НУЛА. Пошто тако добро баратају математиком, ваљда им је и јасно да је и оних 11.078 гласова опозиције у Пљевљима, и тренутне владајуће већине на републичком нивоу, остварених на парламентарним изборима, много више од њихових тек нешто преко 6.500.

И прије него ли друге оптуже за сањарења, да покушамо да их тргнемо из зимског сна, у који су очигледно утонули 29. августа претходне године. Ова разлика од преко 4.000 гласова више би требала да им буде јасан показатељ шта о њима и њиховом раду мисле грађани Пљеваља, и да то неће промјенити неко паушално саопштење у којем покушавају међусобно охрабрити једни друге.

Читајући хвалоспјеве о раду локалне самоуправе о милионима који се сливају у Пљевља, нормалан грађанин не може а да се не запита зашто било ко напушта овај простор „обиља и благостања“. Читајући саопштење групе грађана, неко ко не познаје локалне прилике, помислиће да су Пљевљаци настрани и покондирени и да им је драже „сунце туђег неба“ које слабије грије него ово пљеваљско. Тек ће се зачудити тај читалац са стране, када после оваквог саопштења о милионима и пројектима, види и демографску слику Пљеваља, миграције из Пљеваља ка „само да се никад не вратим“, и поражавајући однос броја умрлих наспрам броја новорођених.

Исти они који у свом саопштењу називају политичке опоненте незналцима, никако да кроз своја апологетска саопштења фотеља и функција, објасне како то да у „оваквом развојном замајцу“ имамо преко 2.500 незапослених у Пљевљима, према подацима са краја 2020. године. С обзиром на кризу узроковану пандемијом, тај број је сада вјероватно и већи, и готово извјесно је проценат незапослености прешао 25%. То значи да сваки четврти одрасли становник Пљеваља не ради, па не чуди што нас из Завода за статистику (изгледа продужене руке бившег режима) замајавају непоузданим статистичким подацима о највећој просјечној заради у Пљевљима. Највећа можда и јесте, али и не чуди када на једну плату извршног директора пљеваљског Рудника угља дође преко 10 плата радничке сиротиње.

Оно што је готово извјесно, колико год потрајао мандате тренутне локалне власти који пошто-пото покушавају сачувати, са његовим истеком завршиће и владавина ДПС-а у Пљевљима.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here