ТЕШКЕ УВРЕДЕ ИЗ ПЉЕВАЉСКОГ ДПС-а

0
1000

ДПС Пљевља: Рудник угља нова жртва подјеле плијена

ТЕШКЕ УВРЕДЕ ИЗ ПЉЕВАЉСКОГ ДПС-а

Након што је објављена вијест о именовању новог Одбора директора Рудника угља Пљевља услиједило је саопштење Општинског одбора Демократске партије социјалиста, у којем је изнесен низ тешких, чак и личних, увреда на рачун изабраних у орган управљања овог привредног субјекта у власништву Електропривреде Црне Горе, односно Државе.

Из ДПС-а сматрају да су формирањем нове Владе јавна предузећа, установе, управе, секретаријати и друга мјеста у јавном сектору, постала “плијен за гладна и незајажљива уста партијских чиновника која је тешко задовољити”, те да је „њихова страначка књижица, постала једини мјерљив и битан документ који служи умјесто ЦВ-а и најбољи критеријум у приоритету за запошљавање“.

Повод за овакве констатције је сједница Скупштине акционара Рудника угља Пљевља на којој су “изабрани нови чланови Одбора директора, од којих је само један запослен у овом предузећу и на тај начин има додира са њим”, казали су из ДПС-а Пљевља. Наводе да су остали чланови запослени на другим мјестима, али да је заједничко за све њих да долазе као представници из редова партија нове парламентарне већине, те да то представља „нови недвосмислен примјер злоупотребе од стране актуелне власти као и противуправне подјеле функција по дубини“.

  • Подсјетимо на ријечи из обећања премијера Кривокапића да ће се именовати и у јавном сектору запошљавати у начелу са компетентности, квалитетом појединца, да ће се бирати на конкурсима и обављати разговор/интервју са потенцијалним кандидатима. Можда је управо ово посљедње наведено и једино испоштовано, само што се ти разговори воде на партијским састанцима, сједницама и колегијумима, саопшава ДПС.
  • Резултат рада ових партијских ухљеба ће бити једнако добар као што је и овај садашњи који исказује Влада Црне Горе на свим пољима. Док ће сама Влада наставити са досадашњом праксом запошљавања јер је то, једини начин њеног опстанка и трајања, односно услов ДФ-а и предмет уцјене, пошто је познато да овај политички субјект, након што је добио забрану уласка у Владу, интензивно ухљебљује своје рођаке, кумове, страначке активисте и по дубини и по ширини, казали су из ДПС-а, чији су чланови као и чланови њихових “традиционалних” коалиционих партнера овом одлуком остали без богатих накнада у Руднику угља, као и у другим државним предузећима.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here