ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА ДОНИРАЛА ОПШТОЈ БОЛНИЦИ ПЉЕВЉА 15.000 ЕВРА

0
574

Коначно и Пљевља прва на листи

ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА ДОНИРАЛА ОПШТОЈ БОЛНИЦИ ПЉЕВЉА 15.000 ЕВРА

Електропривреда Црне Горе донирала је Општој болници у Пљевљима 15.000 еура, намијењених за инсталацију система централног довода кисеоника за потребе Ковид болнице.

Извршни директор ЕПЦГ Никола Ровчанин, приликом потписивања уговора о донацији, рекао је:

  • Од ЕПЦГ, као националне компаније, очекује се да допринесе друштвеној заједници, поготово када се грађани и држава налазе у специфичној ситуацији, каква је пандемија КОВИД 19. Пљевља су врло значајна карика црногорског енергетског ланца и посебно ми је задовољство да баш болници у Пљевљима буде усмјерена прва донација од мог постављења за извршног директора Компаније. Надам се да ће наша подршка допринијети бржем и лакшем опоравку пацијената, али и донекле олакшати рад свакодневни рад здравственим радницима. ЕПЦГ мора показивати сензибилитет за друштвено одговорно пословање и друштвено одговорне праксе, као дио дугорочне пословне стратегије, нарочито када су у питање наше јавне здравствене установе којима је подршка неопходна због дуготрајне борбе са пандемијом Ковид 19.

Директор Опште болнице Пљевља др Саша Грбовић захвалио је Електропривреди на вриједној донацији и истакао:

  • Интерно одјељење с Одсјеком за Инфективне болести је цјелокупно опредијељено за Ковид болницу. Како пандемија већ дуго траје, а све је више пацијената са тежом клиничком сликом, све је већа и потреба за кисеоничком потпором. До сада се потпора с кисеоником пружала преко боца с кисеоником а који су због удаљености за набавку и транспорт изискивали велике трошкове за нашу установу. Помоћ Електрпривреде за инсталацију система централног довода кисеоника за потребе Ковид болнице, од немјернљивог је значаја у овом тренутку за нашу болницу и наш град.

Ровчанин је нагласио и да ће се, док он буде на челу Компаније, кроз стратешко, дугорочно дјеловање посебна пажња посветити подршци друштвеној заједници, како у здравству, тако и у другим областима од значаја за њен развој, како на локалном, тако и националном нивоу.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here