ПЉЕВЉИМА ПРИЈЕКО ПОТРЕБНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ И НОВА РАДНА МЈЕСТА

0
562

Саопштење за јавност Владислав Бојовић, члана Предсједништва Демократске народне партије и функционера Демократског фронта

ПЉЕВЉИМА ПРИЈЕКО ПОТРЕБНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ И НОВА РАДНА МЈЕСТА

Пљевљима су пријеко потребне инвестиције у сектору привреде и отварање нових радних мјеста, уз одговорно коришћење бројних ресурса којима ова општина располаже. Приоритет би морао имати покушај обнове дрвопрераде и стављање у функцију производних погона који се не користе, полазећи од тога да у Пљевљима већ постоје реалне претпоставке да се у скорије вријеме, само у овом сектору, отвори велики број нових радних мјеста. А да не говоримо о шанси која би се у том погледу указала уколико би се пронашао одговоран инвеститор који би искористио ресурс цементног лапорца за отварање фабрике цемента.

Без обнове привреде једноставно је немогуће одговорити оправданим очекивањима хиљада незапослених Пљевљака који већ годинама, па и деценијама, чекају задовољење правде и шансу да нормално живе, раде и зарађују. Сви они су жртве политике бившег ДПС режима обиљежене суровом дискриминацијом, милионском пљачком и запањујућом похлепом. Познато је и да је неконтролисану пљачку већ годинама пратило хладнокрвно запостављање елементарних животних потреба Пљевљака, због чега се број становника у нашој општини драстично смањио. Велико је питање да ли сада у Пљевљима реално живи више од 15 000 становника, па је самим тим још невјероватнија чињеница да ни толики број грађана не може да има нормално плаћен посао и поред свих потенцијала којима Пљевља располажу.

Одлазећа локална власт, на челу са Игором Голубовићем и ДПС-ом, показала се не само недораслом и непособном, већ и потпуно незаинтересованом да бар нешто помјери са мртве тачке у овом погледу. Одлазећа локална управа одржава се на класичној политичкој корупцији, дјелује као политички паразит и само троши драгоцијено вријеме грађанима Пљеваља, без намјере да било шта иницира или предложи, а камоли предузме.

Нова државна власт, с друге стране, у најскорије вријеме мора да обезбиједи све неопходне услове за привлачење нових инвестиција, почев од демонтаже заробљеног и корумпираног тужилаштва и судства, одузимања милионске имовине стечене корупцијом у процесу пљачкашке ДПС приватизације, како би се створио амбијент правне сигурности. У овом погледу, од посебног је значаја изградња најбољих односа сарадње са свим државама и њиховим компанијама које желе да инвестирају у Црној Гори. Црна Гора не смије себи да дозволи да економски неоправданом и ирационалном блокадом односа са појединим земљама наноси штету сама себи, ризикујући још већу кризу од ове која већ има драматичне размјере.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here