ДПС ТАЈКУНИ УНИШТИЛИ ПЉЕВАЉСКУ ПРИВРЕДУ, А ГРАЂАНИМА ОСТАВИЛИ ОТРОВНЕ ХЕМИКАЛИЈЕ

0
420

Саопштење за јавност ОО СНП Пљевља

ДПС ТАЈКУНИ УНИШТИЛИ ПЉЕВАЉСКУ ПРИВРЕДУ, А ГРАЂАНИМА ОСТАВИЛИ ОТРОВНЕ ХЕМИКАЛИЈЕ

ДПС бизмисмен Драган Брковић је 2008. године купио војну фабрику у Пљевљима за 2,1 милион еура, а куповини је кумовао надалеко познати стечајни управник Радојица Грба, који је у свакој пљеваљској фирми угасио свијетло и ставио катанац.

Умјето инвестиционих улагања од 3,3 милиона еура у “Оптел” и запошљавања младих ДПС патриота Драган Брковић је грађанима Пљеваља оставио пун магацин отровних хемикалија. Више од 100 килограма отровних хемикалија као што су жива, цијанид, натријум хидроксид, хлороводонична киселина и бројне органске и неорганске базе и кисјелине стоје незаштићено у отвореном, руинираном магацину “Оптел-Вектре” у Пљевљима. Ове просторије су без обезбјеђења, а надлежни државни органи треба да испитају да ли у овом случају има елемената кривичног ђела, обзиром да су опасне хемикалије на дохват руке грађанима, и да нијесу складиштене или уништене на прописно дозвољен начин.

Од обећаних улагања Брковић је у фабрици оставио и опустошене хале, поломљене прозоре и смеће на све стране. Овакво стање је слика “Оптел-Вектре”, некада једног од најуспјешнијих пљеваљских предузећа, а све захваљујућу лошој приватизацији од стране ДПС тајкуна.

Брковић је од локане самоуправе у Пљевљима профитирао и на рентирању пословног простора у наведеној фабрици. Више од 10 година у просторијама “Оптел-а” била је смјештена и Библиотека “Стеван Самарџић”, а локална самоуправа на чијем је челу ДПС за ретнирање Брковићу је исплатила више од 200.000 еура.

Да подсјетимо да је Војна фабрика “1. Децембар”, а касније “Оптел”, била један од успјешнијих пљеваљских колектива, све до доласка ДПС профитера који су за 30 година уништили сву пљеваљску привреду, а грађане Пљеваља оставили на рубу егзистенције.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here