МИГРАНТИ ОПЕТ ПРЕКО КОВАЧА

0
596

Свак се о свом јаду забавио…

МИГРАНТИ ОПЕТ ПРЕКО КОВАЧА

Да су путеви миграната према Босни и Херцеговини обновљени преко Пљеваља и даље преко планине Ковач, протеклих дана се могло видјети по њиховом увећаном броју на пљеваљским улицама, али и на правцу према селу Бољанићи. Из Мреже невладиних организација сјевера наглашавају да они прате стање на терену, те да је ових дана у Пљевљима примијећен већи број миграната и то углавном жена и дјеце. Из ове НВО сугеришу надлежнима да је мигрантима потребно пружити помоћ и контролисати њихово кретање.

  • Неопходно је све урадити да се мигрантима пружи адекватна помоћ, али је на неки начин неопходно и ставити њихово кретање под контролу. Посебно је потребно пропратити њихово кретање по пљеваљским селима гдје живе углавном старачка домаћинства и гдје постоји извјестан страх становништва од миграната.

Међу мигрантима посљедњих дана примијећен је велики број жена, као и дјеце, старости до пет година. Стога је посебно потребно пружити адекватну помоћ дјеци, јер су временски услови у пљеваљском крају још увијек сурови – наводи се у саопштењу Мреже НВО сјевера и додаје да се на терену не примјећује да неко мигрантима пружа неку врсту помоћи.

Иначе, и прошле године са доласком прољећа, на подручју општине Пљевља појавиле су се групе миграната. Почетком снијежних падавина, мигранти на путу према земљама Европске уније престали су да користе маршуту преко Пљеваља, односно преко планине Ковач.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here