ПЕТ УЧЕНИКА СА ДИПЛОМОМ „ЛУЧА“

0
666

У сеоским школама у Пљеваљском крају

ПЕТ УЧЕНИКА СА ДИПЛОМОМ „ЛУЧА“

У једанаест пљеваљских сеоских основних школа пет ученика добитници су дипломе „Луча“. Наиме, међу школама које имају ученике са дипломом „Луча“ нашле су се школе „Радоје Контић“ у рударском насељу Градац и „Михаило Жугић“ из села Оџак. Катарина Јеловац и Лазар Јеловац су ученици Основне школе „Радоје Контић“ који су стекли право на поменуту диплому, док су Алдин Кордић, Јана Павловић и Дарија Пуповић ученици школе „Михаило Жугић“.

Лазар и Катарина Јеловац

У преосталих девет сеоских пљеваљских школа у рударском насељу Шула, селима Буковица, Бобово, Крушево, Срданов Гроб, Бољанићи, Матаруге и Маочу, није било ученика са дипломом „Луча“. Када је у питању школа „Радоје Контић“ у насељу Градац, након дужег периода ова школа ове године је имала добитнике дипломе „Луча“. У случају ОШ „Михаило Жугић“ и током прошле године је било ученика који су из свих предмета, током деветоразредног школовања, имали одличан успјех.

Поред сеоских школа у три градске школе на крају ове школске године  22 ученика су добитници  ове дипломе. У Основној школи „Ристан Павловић“ традиционално било је највише ученика са дипломом „Луча“, чак њих девет. На другој мјесту је школа „Бошко Буха“, а на трећој позицији је школа „Салко Аљковић“.

Девети разред ове године је завршило 260 ученика, од чега је око шездесет ученика са сеоског подручја а остало су ученици три градске школе. Када су у питању ученици са дипломом „Луча“ њих је значајно мање него што их је било током претходних година. Истини за вољу ове године је значајно мање и ученика деветог разреда.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here