ПРОТИВ ТОПЛИФИКАЦИЈЕ МОГУ БИТИ САМО НЕПРИЈАТЕЉИ ПЉЕВАЉА

0
418

Реаговање ОО Демократа Пљевља на саопштење ДФа – Н. Медојевића

ПРОТИВ ТОПЛИФИКАЦИЈЕ МОГУ БИТИ САМО НЕПРИЈАТЕЉИ ПЉЕВАЉА

Оно што бивша власт није успјела да покрене за 40 година, нови извршни директор ЕПЦГ Никола Ровчанин је активирао за свега неколико мјесеци. То је судбоносни и историјски пројекат топлификације Пљеваља који има само позитивне еколошке, економске и привредне ефекте по град, грађане и државу. Таман када смо помислили да око овог пројекта постоји општи друштвени и политички консензус, изашао је са саопштењем у име политичке групације ДФ, препознатљиви дневни критичар и очито борац за уништење Пљеваља – Небојша Медојевић, иначе рођени Пљевљак.

Медојевић заборавља да ова инвестиција значи улагање у топловод, а да се извор може мијењати у будућности. Сада је извор Термоелектрана која ће након еколошке реконструкције бити најмодернији објекат овог типа у региону, за 30 година то може бити топлана на био гориво, а може бити и на гас или други извор, јер тополоводна Инфраструктура у коју се улаже остаје господине Медојевићу. Остаје граду, грађанима Пљаваља и држави Црној Гори.

Ви мислите господине Медојевићу да може тек тако да се изађе у јавност и без икаквог основа и утемељења нападне пројекат који чекају генерације Пљевљака, а да вас неко схвати озбиљно? Пројекат који је нада за опстанак града и очување животне средине. Пројекат који ће оснажити локално предузеће и смањити цијену гријања грађанима. Пројекат који ће отворити нова радна мјеста. Пројекат који ће побољшати инвестициону климу. Пројекат који ће побољшати ефикасност Термоелектране.

Ви не разумијете то, господине Медојевићу, јер сте навикли само да рушите, а ништа да градите. Да само критикујете, а не дајете рјешења. Да се бавите свим и свачим, а конкретно ничим. Не разумијете, нити то можете, јер не удишете током зиме екстремно загађен пљеваљски ваздух, већ гледате облаке прашине изнад свог родног мјеста из удобних фотеља које су далеко од Пљеваља. Не разумијете рапидни раст тешко обољелих, расељених и осиромашених у вашем родном граду коме сте окренули леђа као ни један Пљевљак у историји.

Предлажемо вам господине Медојевићу да дођете у Пљевља, прошетате центром свог родног града и поразговарате са грађанима шта мисле о пројекту топлификације. Успут, увјерићете се и у сопствени политички рејтинг.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here