ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА ИСКЉУЧИЛА СТРУЈУ ЗБОГ НЕПЛАЋАЊА РАЧУНА ЗА ЕЛЕКТРИЧНУ ЕНЕРГИЈУ

0
208

Блокиран рад Секретаријата за привреду

Након што је Електропривреда искључила електричну енергију објекту гдје се некада налазила Агенција за стамбено-пословни фонд и гдје се налази Секретаријат за привреду пљеваљске локалне управе, грађани Пљеваља већ три дана не могу да добију никакву услугу у поменутом секретаријату. Електропривреда је услед дуга од око седам хиљада еура, који је оставила Агенција за станбено пословни фонд прије одласка у стечај и ликвидацију, искључила струју у поменутом објекту. Из пљеваљске локалне управе тврде да поменути дуг нема ништа са општинском управом и да се потраживање за неплаћену електричну енергију тражи из стечајне масе Агенције за станбено пословни фонд.

-Доставили смо сву потребну документацију Електропривреди, којом се доказује да Општина Пљевља ништа не дугује за рачуне електричне енергије. Ми плаћамо редовно рачуне. Сада чекамо да се изврши укључивање електричне енергије, казао је потпредсједник пљеваљске општине- Јасмин Челебић.

Протекла три радна дана запослени у Секретаријату за привреду уредно долазе на посао, међутим, нису у могућности да пруже било какву услугу грађанима јер нема електричне енергије како би се на рачунарима откуцао неки документ, а потом и одштампао. За запослене је једина олакшица што се просторије у којима раде грију из градске Топлане, па исте нису хладне.

С друге стране, грађани су на губитку, јер у Секретаријату за привреду добијају потребну документацију за рад њихових привредних субјеката. Притом грађани у поменутом секретаријату подносе и захтјеве за субвенције и премије.

Током петка у Електропривреди нисмо могли дознати какав ће бити одговор на захтјев пљеваљске локалне управе, али смо незванично дознали да захтјев неће бити прихваћен. Наводно Општина Пљевља је оснивач Агенције за станбено пословни фонд, а и простор гдје је искључена струја је општинско власништво. У таквом случају или ће општинска управа платити рачун или ће овај проблем дуго потрајати.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here