РОК ПРОБИЈЕН ДВИЈЕ И ПО ГОДИНЕ

0
211

Из мреже НВО-а сјевера позивају Владу да убрза послове
Иако је реконструкција пута Пљевља-Бијело Поље, преко села Вруље, требалo да се заврши до јуна 2020. године, радовима се не назире крај. На овом путном правцу један дио коловоза још увјек није пробијен у предјелу села Лијеске, нити је извршено асфалтирање. Посебан је проблем што нису изграђена два моста на ријеци Маочници, чија је дужина 120 и 160 метара. До сада је извршено асфалтирање из правца села Мијаковића до подручја села Лијеске, али је неопходно и асфалтирање још близу четири километра пута.

-Влада Црне Горе треба да се укључи како би се овај посао што прије завршио. Већ двије и по године рок је пробијен, а штете трпи локално становништво, као и сви грађани Пљеваља и Бијелог Поља, поручују из Мреже невладиних организација сјевера.

Током јучерашњег дана на терену није било радова, а како смо дознали од мјештана нема их дужи временски перио. Тренутно, у зимским мјесецима није ни могуће изводити послове на завршетку реконструкције поменутог путног правца. Међутим, вјерује се да је неопходно да Влада искористи зимски период да ријеши проблеме са извођачем радова, односно да изабере извођаче који ће моћи посао привести крају.

-У јавности се помињу бројни проблеми. Круже приче да у Црној Гори не постоје извођачи радова који су у могућности да изврше изградњу потребних мостова. Позивамо Владу да искористи зимски период да ријеши ове проблеме и да се не чека грађевинска сезона да се завршавају административни послове. Посебно је проблем што је у Пљевљима грађевинска сезона кратка и што исту треба искористити за завршетак радова, поручују из поменуте организације.

Реконструкција путног правца је почела 2017. године, али очигледно се не зна када ће послови бити окончани.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here