РАЧУНЕ ПЛАЋАЈУ РЕДОВНО, СИГНАЛ ТРАЖЕ ПОД КРУШКОМ

0
273
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Становници пљеваљских села иако уредно плаћају рачуне, тврде да из својих кућа немају могућност да разговарају користећи мобилни телефон, а интернета готово и да немају. Мјештсни кажу да су писали дописе оператерима мобилне телефоније, али ситуација се није поправила.

–Најчешће свако домаћинство користи мобилни телефон тако што чланови породице знају под којим стаблом крушке или јабуке има сигнала, односно поред ког камена или објекта. У таквим случајевима телефон се користи за позивање, а позив се прима само ако сте на мјесту гдје постоји сигнал- тврде мјештани пљеваљских села од којих су нека од центра града удаљена највише два и по километра.

Сигнал мобилне телефоније јако је слаб на многим локацијама и путним правцима у непосредној близини Пљеваља. Они који путују према Ђурђевића Тари, када наиђу кроз село Бошчиновићи остаће без сигнала, а слична је ситуација и на путном правцу према Градцу, гдје ћете остати без сигнала чим прођете приградско насеље Жидовићи. Сигнал се губи и на правцу према Бољанићима што значи да је покривеност изузетно слаба.

– Сви уредно плаћамо рачуне за мобилни телефон и интернет. Нажалост сигнал мобилне телефоније је изузетно лош, а о интернету не треба ни причати, каже предсједник Мјесне заједнице Буковица Глигор Топаловић и појашњава да он мобилни телефон не може користити у кући и додаје да је то посебно велики проблем код старачких домаћинстава.

– На подручју Буковице има доста кућа гдје живи старица или старац и њима је потребан телефон да позову комшију, родбину или Хитну помоћ. Често они не могу ни да изађу из куће да траже мјесто гдје има сигнал како би позвали и јавили да им треба помоћ- истиче Топаловић.

Слична ситуација је и Бобову, гдје један дио села има изузетно лош сигнал. Засеоци Ограђеница и Слатина имају нешто бољи сигнал, јер га добијају са простора жабљачке општине.

– Телефонски сигнал је лош, а додатна је невоља што интернета уопште нема. У вријеме короне када се похађала онлајн настава код нас интернета није било. И сада, усред зиме, постоји потреба ученицима за интернетом, али то није могуће- каже предсједник МЗ Бобово Димитрије Јеловац уз апел упућен оператерима да појачају сигнал.

У рударском насељу Градац сада је сутуација нешто боља него претходних година, али сусједна села и даље имају лош сигнал мобилне телефоније.

–На подручју Глиснице сигнал је јако лош, а о интернету не треба ни говорити – каже бивши предсједник МЗ Градац Војо Вранеш.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here