ОПШТИНА ПЉЕВЉА РАСПИСАЛА ЈАВНИ ПОЗИВ

0
285

Квадрат плаца у насељу Гуке 18,5 еура

Пљеваљска локална управа расписала је јавни позив за продају пет плацева у насељу Гуке. Како се наводи у огласу који је расписала Дирекција за имовину почетна цјена плацева је 18, 5 еура по метру квадратном. Уз ту цјену иде и новчани износ за комунално опремање земљишта, које се наплаћује по 21,34 еура по квадрату планираног станбеног простора. Када су у питању поменути плацеви исти су намјењени за градњу станбених објеката. 

У поређењу са реалним цјенама земљишта и станбених објеката, цјена општинских плацева је прилично висока и тешко је очекивати да ће се за поменуте плацеве јавити купац, јер је насеље Гуке једно од најудаљенијих градских насеља. 

Током прошле године пљеваљској локалној управи је пошло за руком да прода два плаца. Продати плацеви су коштали знатно више него плацеви који се тренутно продају, али се они налазе у насељу Стражица и од центра града су удаљени неколико стотина метара. 

Локалној  управи већ дужи временски период није пошло за руком да прода плацеве на подручју насеља Гуке, а у истом тренутно има и највише дивље градње. 

Иначе сви заинтересовани купци своје понуде могу предати до 17. марта, до 15 часова.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here