КРАЈ ВЛАСТИ ДПС-а И БОШЊАЧКЕ СТРАНКЕ У ПЉЕВЉИМА

0
262

Након што је Уставни суд данас донио одлуку о одбацивању приговора на резултате прошлогодишњих локалних избора, у наредним данима следи конституисање нове власти и одлазак кадрова ДПС-а и Бошњачке странке. Наиме, Уставни суд Црне Горе је данас одбацио приговоре ДПС-а и Бошњачке странке на резултате локалних избора у октобру мјесецу прошле године. Приговори су поднијети на резултате избора са бирачких мјеста у селима Потпеће и Премћани. Како Уставни суд није имао кворум за одлучивање, кадрови ДПС-а и Бошњачке странке на челу са актуелним предсједником општине Рајком Ковачевићем, и поред тешког пораза на октобарским изборима, наставили су да владају пљеваљском општином. Одлуком Уставног суда ДПС-у и Бошњачкој странци се одузима та могућност. 

Сада је потез на Општинској изборној комисији која има обавезу да прогласи резултате са локалних избора за коначне. Актуелни предсједник Скупштине општине Драгиша Сокић, који је уједно и предсједник пљеваљског ДПС-а, има обавезу да у року од 15 дана сазове конститутивну сједницу, а потом следи избор новог предсједника локалног парламента, предсједника Општине, као и именовање нових секретара и директора дирекција и локалних предузећа. 

На локалним изборима у октобру прошле године Демократски фронт је однио побједу тако што је освојио 12 одборничких мандата. Коалиција ДПС-а, Бошњачке странке и Социјалдемократа освојила је 9 одборника, док су Европа сад и Демократе освојиле по четири мјеста у пљеваљском локалном парламенту. Два мандата је освојио Покрет за Пљевља, а по један мандат Уједињена Црна Гора, Ура и СНП-е.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here