ИЗ „БРЕЗНИЦЕ“ ТРАЖЕ ДА ОПШТИНСКА УПРАВА ОБЕЗБЈЕДИ СМЈЕШТАЈ ЗА НАПУШТЕНЕ ЖИВОТИЊЕ

0
267

Центар града затрпан смећем

 Сасвим је јасно да ће пси по граду да разносе отпад, јер су исти гладни и без хране, тврди еколог Милорад Митровић;

Након што су из пљеваљског локалног предузећа „Комуналне услуге“ саопштили да нема више мјеста у азилу за напуштене животиње, из Еколошког друштва „Брезница“ позивају представнике пљеваљске локалне управе да изнађу решење како би се увећали капацитети поменутог склоништа. Из ове организације упозоравају да напуштени пси причињавају бројне невоље становницима градског и сеоског подручја. Притом, поменуте животиње су без хране и изложене су многим мучењима. 

-У раним јутарњим часовима центар града изгледа ужасно. Отпад, који одложе запослени у угоститељским објектима по окончању радног времена, напуштени пси у току ноћи разносе свуда наоколо. У таквим околностима од отпада се не може проћи центром града, казао је први човјек поменуте организације Милорад Митровић и позвао представнике локалне управе да што прије реагују. 

-Сасвим је јасно да ће пси по граду да разносе отпад, јер су исти гладни и без хране. С друге стране из „Комуналних услуга“ тврде да нема мјеста у азилу за напуштене животиње, каже Митровић. 

Прије десетак дана из предузећа „Комуналне услуге“ су саопштили „Дану“ да је у азилу попуњено свих седамдесет мјеста за напуштене псе. Из овог предузећа су саопштили да немају могућност да прошире простор за смјештај напуштених паса.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here