ПЉЕВАЉСКИ ПЕНЗИОНЕРИ ОСТАЛИ БЕЗ СТАНОВА АНЕМА НИ ПАРА

0
289

Пљеваљски пензионери позивају Фонд ПИО да што прије одговори хоће ли се и када градити обећани станови за њих. Из Удружења пензионера „Слога“ траже и да из Фонда ПИО саопште шта је било са 300.000 еура које су 2018. године опредијељене за ову намјену, и наглашавају да је знатан број пензионера из Пљеваља без ријешеног стамбеног питања.

– Од предсједника Удружења пензионера „Пљевља“ Вукадина Дамјановића чују се контрадикторне изјаве. Зато од Фонда ПИО тражимо да нас информише да ли је Дамјановић поступио по захтјеву Фонда од 23. јуна прошле године и вратио новац намијењен за стамбену градњу. Није нам јасно шта је са укупним износом новца и самим пројектом с обзиром на то да се од Дамјановића може чути да ће почети градња на некој другој локацији, а не на оној гдје је положен камен темељац- каже за „Дан“ члан Удружења пензионера „Слога“ Драго Перуничић уз објашњење да се јавно обратио Фонду ПИО јер се и сам осјећа одговорним за, како наводи, неодговоран однос према пљеваљским пензионерима.

Перуничић је позвао представнике Фонда ПИО да јасно саопште и због чега чланарину пензионера, који су приступили Удружењу „Слога“, не уплаћује овом удружењу већ се новац од чланарине уплаћује Удружењу пензионера „Пљевља“.

– Ја сам вјеровао да је то законска обавеза. Нажалост, наше удружење још увијек не добија од Фонда ПИО чланарину коју плаћају наши чланови, већ она и даље иде старом удружењу , тврди Перуничић.

Из Удружења пензионера „Пљевља“ недавно су за „Дан“ саопштили да сав новац намијењен за градњу зграде за пензионере још увијек није враћен Фонду ПИО.

– Тренутно се на нашем рачуну налазе 42.000 еура, а 81.000 у стечајној маси Атлас банке, док је Фонду за солидарну изградњу уплаћено 175.000 еура. Из Фонда ПИО су тражили да тамо гдје није било градње да се новац врати и сада чекамо какве ће даље бити активности- казао је недавно за „Дан“ предсједник Удружења пензионера „Пљевља“ Вукадин Дамјановић.

Подсјећамо, у септембру 2018. године на локацији Стара циглана, положен је камен темељац за стамбену зграду и било је предвиђено да пензионери добију 20 станова. За те радове Фонд ПИО је обезбиједио 300.000 еура, а Општина Пљевља је обећала бесплатно комунално опремање плаца. Камен темељац положили су тадашњи предсједник пљеваљске Општине Мирко Ђачић и предствници Фонда ПИО и Фонда за солидарну стамбену изградњу. Извођач радова је ушао у посао, а потом су, након земљаних радова, услиједили проблеми, градња је стала и још увијек није настављена.

Члановима „Слоге“ забрањен улаз у Клуб пензионера

Из Удружења пензионера „Слога“ тврде да је Удружење пензионера „Пљевља“ приграбило цјелокупну пензионерску имовину.

– Сматрамо да би новац од закупнине стана од 50 м2 требало да припада бескућницима. Такође, не знамо ни шта се дешава са закупнином локала који се налази на крају Улице М. Перуничића, а у коме се сада продају теписи и зашто је под кључем локал на улазу у Клуб пензионера, који је више година закупљиван, а не зна се ни ко је био закупац нити износ закупнине – истиче Драго Перуничић и позива руководство Удружења пензионера „Пљевља“ да одговори због чега „Слога“ плаћа закупнину простора у износу од 216,80 еура, а један од пословних простора пензионера је закључан.

– Нама је забрањен улаз у Клуб пензионера и инвалида рада, који је издат под закуп. Када смо хтјели да одржимо најављену скупштину у просторијама тог клуба, онемогућен нам је улаз- наводи Перуничић.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here