ВЛАДИКА АТАНАСИЈЕ ОДРЖАО ПРВИ ЧАС ВЈЕРОНАУКЕ

0
171

Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије одржао је, у суботу 25. марта 2023. године, у сали парохијског дома при храму Светог великомученика Георгија у пљеваљском насељу Гуке, први час вјеронауке за дјецу Пљеваља.

Због здравствених мјера ограничења кретања у Црној Гори, у вријеме пандемије, била је прекинута настава вјеронауке која се одвијала при храму Свете Петке у Пљевљима. Како су све мјере одавно укинуте стекли су се услови да се вјеронаука поново покрене јер постоји велика заинтересованост пљеваљских ђака.

Сада, наново покренута, православна вјеронаука ће се одвијати при оба градска храма у Пљевљима, и Свете Петке и Светог Георгија на Гукама. Тренутно при храму Светог Георгија пријављено је око 40 ученика, али је у плану да се тај број прошири пошто интересовање постоји.

Преосвећени Епископ Атанасије је након одржаног часа веронауке свим полазницима поделио по један примерак Православног молитвеника, који ће им свакако користити и у току наставе али и у њиховом даљем животу и узрастању.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here