ЖИТЕЉИ ПЉЕВАЉСКИХ СЕЛА ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЗА СРЕДСТВА ЗА ИЗГРАДЊУ СЕОСКИХ ВОДОВОДА

0
266

100 захтјева, а 40 хиљада еура

На конкурс  локалне управе за набавку средстава за обнову и изградњу водовода на сеоском подручју поднијето је више од 100 захтјева, док је за ту намјену опредјељено свега 40 хиљада еура. Како нам је речено у пљеваљској локалној управи интересовање је изузетно велико, а захтјеви ће се примати још у понедељак. 

-За ову намјену, набавку опреме и материјала за изградњу и обнову сеоских водовода стигло је преко 100 захтјева, казао нам је потпредсједник Општине Пљевља Ненад Рубежић и појаснио да су становници пљеваљских села изузетно заинтересовани за ову општинску мјеру. 

Рубежић је казао да ће се у локалној управи све урадити како би се средства за ову намјену што прије расподјелила. 

-Вјерујем да ће се расподјела ових средстава обавити наредног мјесеца, казао је Рубежић и појаснио да ће сви заинтересовани грађани и правна лица на вријеме добити тражени материјал. 

Када је у питању водоснабдјевање пљеваљских села ситуација је изузетно тешка и лоша. Посебно је тешко на простору мјесних заједница Црљенице, Вјенац, Матаруге, а постоје бројне тешкоће и када је у питању МЗ Бољанићи. Свакако постоје засеоци у бројним селима који још увјек немају урађене водоводе, већ воду довозе у цистернама, а у доброј мјери се користи и кишница. 

Највећи проблем је што без већих инвестиционих подухвата питање водоснабдјевања у појединим селима се не може рјешити. За изградњу појединих водовода, као што је случај села Ранче, неопходна је поред помоћи локалне управе и помоћ Владе Црне Горе. Сами мјештани овог села, али и других села, не могу ни размишљати да обезбједе уредно водоснабдјевање сопственим средствима. 

Да је ситуација изузетно тешка говори и податак да сваке године, локална пљеваљска предузећа, до сеоских домаћинстава допреме по неколико стотина цистерни воде. Криза са водом је посебно изражена у августу мјесецу, као и у јесењим мјесецима.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here