СЕКРЕТАРКА АМРА СТРУЈИЋ ПОДНИЈЕЛА ОСТАВКУ

0
370

Оставку поднијела у Општини остаје

Секретарка за општу управу у пљеваљској локалној управи Амра Струјић поднијела је оставку. Како смо у поменутом секретаријату дознали Струјићева јe са те функције отишла јер планира да у наредном периоду буде одборница Бошњачке странке у Скупштини општине Пљевља. 

Ипак, незванично смо дознали да је Струјићева, након пораза Демократске партије соцјалиста и Бошњачке странке на октобарским локалним изборима и најаве формирања нове локалне управе, поднијела оставку, али да је претходно у локалној управи обезбједила себи радно мјесто које раније није имала. Струјићева је у локалну управу прије четири и више године дошла као функционер. По истеку мандата Струјићева је требала да напусти локалну управу уз могућност да годину дана прима секретарску плату уколико не би имала друго примање. 

Након оставке Амре Струјић није именован вршилац дужности секретара за општу управу, али послове секретара тренутно обавља помоћник Рајко Кандић

Пљеваљска локална власт коју чине кадрови ДПС-а и Бошњачке странке искористили су период од октобра мјесеца до марта, док Уставни суд није одбацио жалбе ових политичких субјеката на изборне резултате, да приме један број својих чланова и присталаца на послове у локалној управи. Притом, један број запослених је искористио прилику да „напредује у служби“ и сасвим је сигурно да Амра Струјић није једина која користи прилику да добије што боље радно мјесто прије доласка нове власти. 

Од 19. априла, када је заказана и конститутивна сједница новог сазива локалног парламента, почиње и конституисање нове локалне управе у којој неће бити кадрова ДПС-а и Бошњачке странке.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here