ОБИЉЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА ХЕРОЈСКЕ СМРТИ ПРЕДРАГА ПЕЂЕ ЛЕОВЦА ТОКОМ НАТО АГРЕСИЈЕ

0
223

Хероју са Кошара вијенац положио и Андрија Мандић

Током НАТО агресије на Србију и Црну Гору, 14. априла 1999. године на Кошарама, погинуо је потпоручник Војске Југославије, Предраг Пеђа Леовац. Један од најбољих официра у својој класи Предраг Леовац је распоређен 1998. године у 53. гранични батаљон са сједиштем у Ђаковици. Током јесени исте године, Пеђа је рањен од противпјешадијске мине, коју су поставили шиптарски терористи из редова ОВК-а. 

Након прве етапе лијечења и дјелимичног опоравка, не чекајући потпуно оздрављење, Пеђа одлази међу своје саборце. 

Деветог априла, терористи из редова ОВК-а потпомогнути НАТО авијацијом, крећу у општи напад из правца Албаније на територију Србије. У једеној од тих борби 14. априла, у 24. години живота, гине и Пљевљак Предраг Пеђа Леовац. 

Овогодишње обиљежавање годишњице смрти Прерага Леовца протекло је, као и претходних година у породичној организацији. Све пристигле поштоваоце и пријатеље Предрагове, дочекали су његови родитељи, мајка Милица, отац Миле, браћа Вуксан и Павле. Међутим, помену у селу Тикави присуствовао је и предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић са сарадницима, Миланом Лекићем и Марком Ковачевићем

-Присуствовао сам помену који је организовала породица Леовац на Велики петак, најтужнији дан у хришћанству, када чак не звоне ни звона на црквама. Прошло је 24 године од Предрагове јуначке погибије на Кошарама 1999. године, написао је Андрија Мандић у објави на Твитеру.

Као и претходних година у Тикави, на породичном гробљу Леоваца, били су присутни чланови Културног клуба „Предраг Пеђа Леова“, предвођени челницима ове организације Немањом Стјеповићем и Слободаном Радовићем.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here