КЛУБ ПЕНЗИОНЕРА ОПЕТ РАДИ

0
132

Гријање скупо, кирија 20 еура

Услед изузетно високих цјена услуга гријања, Удружење пензионера је пословни простор у коме се налази Клуб пензионера изнајмила за мјесечну кирију од свега 20 еура. Поменути клуб је дужи временски период био затворен, јер нико од пљеваљских угоститеља није желио да узме овај пословни простор под закуп. 

-Због великих мјесечних обавеза плаћања гријања 229,30 еура 10. јануара прошле године, Клуб смо морали да затворимо, због немања заинтересованих закупаца, казао нам је предсједник поменутог удружења Вукадин Дамјановић уз напомену да је обавеза гријања велика и да се плаћање врши током читаве године. 

Он напомиње да рад клуба за пензионере много значи и да је то мјесто њиховог окупљања, али да закупци, односно угоститељи траже свој интерес. 

1. јула прошле године Клуб смо отворили због велике заинтересованости пензионера, а ми и даље све до 1. јануара ове године плаћали мјесечно гријање, без икакве кирије и прихода, казао је Дамјановић и истакао да удружење ту обавезу не би успјешно извршило да од Савеза пензионера Црне Горе није добило помоћ у износу од хиљаду еура. 

-Од 1. јануара ове године Клуб смо издали под закуп на 6 мјесеци, гдје ће садашњи закупац плаћати све обавезе клуба и мјесечну кирију од 20 еура, казао је Дамјановић уз појашњење да је то најбоље могуће решење. 

У поменутом клубу пензионери се окупљају како би играли шах, домине и друге друштвене игре. Најчешће се уз кафу и чај анализира политичка ситуација, а размјењују се и друге приче. Угоститељи зато не могу да остваре неку већу добит, па су им трошкови гријања превисоки. 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here