ЕПАРХИЈА МИЛЕШЕВСКА ОБЕЗБЈЕДИЛА ДОНАЦИЈУ ЗА СРЕДЊУ СТРУЧНУ ШКОЛУ

0
153

Поклонили хиљаду књига

 Сви знамо да су у Цркви корени наше писмености, и у нека срећна времена између ове двије институције је био знак једнакости, казала је професорица Снежана Грујичић 

Епархија милешевска донирала је хиљаду књига пљеваљској Средњој стручној школи. Свечаној предаји донације присуствовао је владика милешевски Атанасије, који је поручио да ће црква и у наредном периоду помагати рад образовних установа на подручју читаве епархије. 

-Коначно је дошло вријеме да Црква и школа раде заједно на добробит свих. Квалитет и вредност једног друштва огледају се у његовом односу према Цркви, школи, библиотеци и књизи. Књига је то везивно ткиво које трајно спаја школу и Цркву, јер сви знамо да су у Цркви корени наше писмености, и у нека срећна времена између ове двије институције је био знак једнакости, казала је професорица Снежана Грујичић појаснивши да је у протеклом времену било много ситуација када су књиге гореле и и када је црква прогоњена. 

-Коначно је дошло време да се, после дужег тешког периода, поново успостављају добри односи и да овај град доживљава један духовни препород, казала је Грујичић. 

Последње двије године управа ове школе, на челу са директором Бојаном Струњашем, предузела је конкретне кораке како би школа добила што квалитетнију библиотеку и како би постајао одговарајући простор за смјештај књига.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here