ПРЕДСЈЕДНИК ОПШТИНЕ ПЉЕВЉА РАЗГОВАРАО СА РОДИТЕЉИМА ДРАГАНЕ ЛОНЦОВИЋ

0
210

Предсједник општине Пљевља доктор Дарио Вранеш, са сарадницима, примио је данас Милутина и Катарину Лонцовић, родитеље Драгане Лонцовић, медицинске сестре која је прва жртва пандемије корона вируса међу медицинским сестрама у Пљевљима. У пријатељском разговору евоциране су успомене на ову изузетно хуману и пожртвовану младу медицинску сестру која је битку са опаком болешћу изгубила 16. августа 2020. године. 

Драганини родитељи су захвалили предсједнику Општине на позиву, срдачном дочеку и томе што је, као први човјек Пљеваља, показао уважавање према Драганином лику и дјелу. 

Предсједник Вранеш је том приликом рекао да је Драгана својим трудом и залагањем и својом несебичном бригом према пацијентима током пандемије корона вируса показала све оно највреније што треба да краси једну медицинску радницу. 

Вранеш је нагласио да ће у најкраћем могућем року покренути поступак за установљавање Плакете „Драгана Лонцовић“ коју ће општина Пљевља сваке године додјељивати најплеменитијој и најхуманијој медицинској сестри у Пљевљима. 

– То је најмање што општина Пљевља може да уради да би сачувала од заборава име, лик и дјело Драгане Лонцовић и тиме подстакла друге медицинске сестре да се, угледајући се на њу, истичу у хуманости и племенитости и свим другим врлинама које красе ту професију. Као њен колега и лични пријатељ бићу срећан када, као предсједник Општине реализујем ову идеју, истакао је доктор Вранеш.

Драгана Лонцовић је, иначе, била главна медицинска сестра на Интерном одјељењу Опште болнице у Пљевљима. За вријеме пандемије добровољно је радила непосредно са пацијентима у Ковид одјељењу и на терену гдје се највјероватније и заразила. Драгана је била позната и као хуманитарни радник, а остаће упамћена њена пожртвованост и брига за здравље мати Магдалине, игуманије манастира Дубочица.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here