МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА ДОДЈЕЛИЛО ПРИЗНАЊЕ УДРУЖЕЊУ ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ „ПОКЛОНИ ЖИВОТ“ 

0
275

Без помоћи међу најуспјешнијим

Иако већ пуних шест година успјешно окупљају добровољне даваце крви, Удружење  „Поклони живот“ не добија помоћ од локалне управе или на државном нивоу. Да успјешно раде потврдило је и Министарство здравља, које је 11. маја, поводом дана добровољних давалаца крви, додјелило признање овом удружењу као једном од најуспјешнијих у Црној Гори. 

Поменуто удружење броји око 200 чланова и успјешно ради од марта 2017. године. Прије два дана успјешност у раду су показали и акцијом гдје је 35 давалаца дало крв. 

-Имамо око 200 чланова и сви наши чланови се труде да дају крв кад год то могу и кад је год то потребно. Наш предсједник, Мирко Голубовић, дао је крв 101 пут што је заиста за сваку похвалу, казао је секретар удружења Владан Лацмановић

Према његовим ријечима организоване акције давања крви увјек окупљају значајан број добровољних давалаца. Бројност показује и добру организацију у самом удружењу. 

-Крајем августа планирамо акцију гдје ћемо окупити око стотину давалаца, који ће исти дан дати крв, каже Лацмановић и напомиње да ће се потом са сличним активностима наставити и у наредном периоду. 

Лацмановић напомиње да би овакве и сличне акције требале да се подрже, односно да се финансијски помогну. 

-До сада нисмо имали помоћ ниоткуда. Ми настављамо да радимо и да окупљамо чланство јер знамо да је овај рад јако користан, казао је Лацмановић. 

Удружење добровољних давалаца крви „Поклони живот“ 2017. године основали су Мирко Голубовић, Милета Раонић и Владан Лацмановић. Током последњих шест година ова организација је нарасла у једну од најуспјешнијих у Црној Гори. 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here