ПРЕДСЈЕДНИК ОПШТИНЕ ПЉЕВЉА ДАРИО ВРАНЕШ РАЗГОВАРАО СА АКДЕМИКОМ СЛАВЕНКОМ ТЕРЗИЋЕМ

0
230

Предсједник Општине Пљевља др Дарио Вранеш данас је разговарао са акдемиком Српске академије наука и умјетности, иностраним академиком Руске академије, иностраним академиком Академије Републике Српске, Славенком Терзићем. Током разговора предсједник Вранеш је захвалио академику Терзићу на његовом интересовању за дешавања у Пљевљима, као и досадашњем труду и раду на унапређењу културног живота у нашем граду. Академик Терзић је искористио прилику да честита Вранешу избор за предсједника Општине, казавши да је спреман да и у наредном периоду помогне у бројним активностима које ће бити од користи за све грађане Пљеваља. 

Током разговора, акценат је стављен на сарадњу Општине Пљевља са Пљевљацима у Републици Србији, као и могућностима да се поједини успјешни Пљевљаци ангажују на унапређењу живота у Пљевљима.  

Предсједник Вранеш је размјенио мишљења са академиком Терзићем и о могућностима да се у Пљевљима, уз сарадњу са институцијама културе у региону, одржавају одређене културне манифестације. Подржана је идеја академика Терзића да се у Пљевљима једном годишње одржава научни скуп на одређене историјске теме. Посебно је наглашено да су такви научни скупови до 2014. године омогућили да грађани Пљеваља боље упознају прошлост свог града. Изражено је жаљење што су претходне локалне власти учиниле да се прекине са одржавањем таквих научних скупова. 

Предсједник Вранеш се интересовао и о даљим активностима на обнови манастира Довоља, гдје је академик Терзић последњих година уложио велики труд, обезбједивши значајне новчане  донације. 

Предсједник Општине Дарио Вранеш и академик Славенко Терзић су постигли договор да се и у наредном периоду наставе разговори и да се у поменуте пројекте укључе и представници пљеваљских локалних установа.  

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here