У ПЉЕВАЉСКОМ СЕЛУ ОТИЛОВИЋИ КРАДЉИВЦИ ПРОВАЛИЛИ У ТОР НИНКА ЈОКСОВИЋА

0
1154

Креће ли нови талас крађа?!

Након што су непозната лица или лице прије три ноћи у пљеваљском селу Отиловићи провалили у закључан тор и украла једно грло из стада оваца Нинка Јоксовића, мјештани овог села се плаше да следи нови талас крађа. Јоксовић у изјави за „Дан“ каже да ово није прва крађа и да му је прије три године украдено двоје јагњади из штале. Потом су у селу опљачкане четири куће, од којих је кућа Рајка Јоксовића била два пута на мети лопова. 

-Очигледно је да сада следи други талас крађа и провала. Замислите, имао сам потпуно обезбјеђен и закључан тор, али у недељу вече из тора је украдено једно грло. Катанац је одвањен и ован однесен, каже Јоксовић и појашњава да му је прије три године из штале украдено двоје од укупно 17 јагњади. 

Јоксовић нам је испричао да живи са супругом и двоје дјеце и да му је једини приход од сточарства. Тренутно има око педесет оваца и три краве, али му је јако тешко када дође до крађа. 

-Нажалост полиција досада није открила починиоце ниједне сеоске крађе. Прије неколико дана на мој позив су дошли и сачинили су записник. Питање је хоће ли открити лопова, јер нису открили ни лопова јагњади, каже Јоксовић и додаје да све то охрабљује преступнике да и у наредном периоду врше крађу. 

Према његовим ријечима, сточари не могу да размишљају о приходу јер их нико не штити. Трпе многе недаће, а све чешће су и на удару крадљиваца. 

-Причају о унапређењу села, а ја их питам како? Хоћемо ли на овај начин унаприједити село? Ко нас штити? Ко ће зауставити нови талас крађа који креће? Ово је изузетно тешка ситуација, казао је Јоксовић и појаснио да су се претходних година из села крале и пољопривредне машине и друге вриједне ствари. 

У пљеваљској полицији јуче смо незванично дознали да интезивно раде на овом случају и да ће јавност о свим активностима у наредном периоду обавјестити. 

Пљеваљско село Отиловићи је од града удаљено неколико километара и поставља се питање одакле могу доћи крадљивци. Село се налази у непосредној близини магистралног пута Пљевља-Пријепоље, а кроз исто пролази и магистрални пут Пљевља-Бијело Поље. 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here