ОДБАЧЕН ЗАХТЈЕВ РАЈКА КОВАЧЕВИЋА О ОБЕШТЕЋЕЊУ ЗА НЕИСКОРИШТЕНИ ОДМОР

0
306

-Утврђени предлози за нове чланове одбора директора и савјета локалних предузећа и локалних јавних установа

Одбор за избор и именовање Скупштине општине Пљевља одбио је захтјев бившег предсједника пљеваљске општине, Рајка Ковачевића да му се исплати обештећење за 27 дана годишњег одмора који није користио у прошлој години. Током расправе је констатовано да је Ковачевић сам одређивао када ће одмор користити, као и да му Закон о раду даје могућност да до 1. јула искористи поменути годишњи одмор код новог послодавца. Одбор је предложио да Скупштина општине усвоји одлуку о обезбјеђивању новчане накнаде бившем предсједнику Општине Пљевља Рајку Ковачевићу за период од краја априла, када је поднио оставку, до 10. маја, када се вратио на раније радно мјесто. Иста је одлука донијета за бившег потпредсједника Јасмина Челебића, који је распоређен на ново радно мјесто у локалној управи. На тај начин је одбачен предлог да се поменутим функционерима исплаћују плате током наредних 12 мјесеци. 

Након јучерашње сједнице Одбора за избор и именовање Скупштини општине Пљевља упућени су предлози за избор преосталих скупштинских одбора, као и избор нових чланова одбора директора локалних предузећа и локалних јавних установа. Према утврђеним предлозима за чланове новог Одбора директора „Гријања“ предложени су Предраг Цвијовић, Војислав Зиндовић и Радмила Ровчанин, док су за чланове Одбора директора „Чистоће“ предложени Владета Канкараш, Срђан Пивљанин и Милован Гогић. За чланове Одбора директора „Водовода“ предложени су Мирослав Анђелић, Ана Попадић и Мирослав Дробњак, „Комуналних услуга“ Душан Јовић, Драгана Чоловић и Андрија Станић, а у „Центру за спорт и рекреацију“ предложени су Дражен Петрић , Владан Вучетић, Милан Унковић и Дарко Палибрк

Када су у питању јавне установе, у градској библиотеци „Стеван Самарџић“ за чланове савјета предложени су Милена Павловић, Јелена Дробњак, Јелена Томчић и Милутин Петровић, а у Завичајном музеју, Лука Цвјетић, Милош Вранеш, Ана Дробњак и Бојана Шљиванчанин. У Умјетничкој галерији „Витомир Србљановић“ за чланове савјета су предложени Миланка Јовић, Радоје Рондовић, Милијана Тешовић и Тамара ЈањићВелибор Пуповић, Тијана Лаковић, Мира Пејатовић и Лука Ковачевић, су предложени за чланове савјета у ЈУ Центар за културу. 

На јучерашњој сједници за замјеника пресдсједника Одбора за избор и именовањер, Божидара Јеловца именована је Амра Кечевић из Бошњачке странке. Утврђен је предлог о заради предсједника Општине и Скупштине општине, Дарија Вранеша и Јоване Тошић

Утврђени предлози ће се наћи на дневном реду сједнице Скупштине општине Пљевља, која ће се одржати 29. маја. 

Одбачено разрјешење одбора директора Дневног центра

Одбор за избор и именовање на јучерашњој сједници је одбио да разријеши Управни одбор Јавне установе Дневни центар за дјецу са сметњама у развоју и лица са инвалдитетом. Чланови овог одбора су изабрани 2021. године  и мандат им траје још двије године. На сједници је оцјењено да уз дати предлог за разрјешење није било ваљаног образложења и да се у истом не види гдје су поменути чланови прекршили статут предузећа и законске прописе. Посебно је наглашено да се са ранијом праксом, гдје је вршено смјењивање без раније доказане кривице, мора прекинути. На тај начин одбор није ни гласао о предложеним кандидатима за нови Одбор директора Дневног центра.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here