ПРЕДСЈЕДНИК ОПШТИНЕ ПЉЕВЉА ДР ДАРИО ВРАНЕШ СПРИЈЕЧИО ДЕМОНТАЖУ И ОТУЂЕЊЕ АСФАЛТНЕ БАЗЕ У ЖИДОВИЋИМА ОД СТРАНЕ ДРАГАНА БРКОВИЋА

0
632

Након сазнања да је Драган Брковић у недељу 28. маја у раним јутарњим часовима послао раднике да демонтирају погон асфалтне базе у Жидовићима и пребаце га у Подгорицу, предсједник Вранеш са сарадницима је интервенисао на лицу мјеста и спријечио отуђење исте.
Наиме према ријечима очевидаца, непосредно након изненадне посјете предсједника Општине са срадицима, радници који су били ангажовани на демонтирању постројења асфалтне базе су се удаљили у непознатом працу. Како незванично сазнајемо, Драган Брковић није власник асфалтне базе у Пљевљима, већ је само неколико година добијао концесије за експлоатацију камена у каменолому Бушње, а асфалтну базу је безаконито присвојио. Такође, увелико позната чињеница је да је Брковић противзаконито отуђивао, а затим продавао више грађевинских машина и возила које нису биле у његовом власништву, а обично би по неписаном правилу то радио нерадним данима, тј. недељом у раним јутарњим часовима. Осим тога, привредници који су куповали та возила касније не би могли да их региструју.
Вранеш је, након што је осујетио отуђење асфалтне базе, јавно позвао тужилаштво и полицију да се укључе у цијели случај.


Такође, бивши радници Вектре Јакић којима Брковић није исплатио више десетина плата, најавили су да ће протестовати и спријечити отуђење асфалтне базе, све док им се не исплате заостале зараде на чему им је предсједник општине Пљевља дао апсолутну подршку.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here