У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „САЛКО АЉКОВИЋ“ ДОДЈЕЉЕНО ДЕСЕТ ДИПЛОМА ЛУЧА

0
236

Дељковићева и Ћеранић ученици генерације

Десет ученика Основне школе „Салко Аљковић“ добитници су дипломе „Луча“. Поменути ученици су током деветоразредног школовања постигли одличан успјех, а како је казала директорица школе Милица Рондовић, ученици генерације су Зара Дељковић и Михаило Ћеранић.

-Наши полуматуранти су веома успјешна генерација, што показује чињеница да је десет ученика стекло право на диплому „Луча“, казала је Рондовићева и појаснила да су сви ученици деветог разреда током протеклих година показали изузетно велики успјех. 

Рондовићева је истакла да очекује у наредном периоду да ће сви свршени основци успјешно наставити школовање. 

-Ми ћемо и даље бити са њима. Пратићемо њихов упис у средње школе и трудити се да и у наредном периоду све учинимо како би им били од помоћи, казала је Рондовићева и поручила да је додјела диплома „Луча” свечани и велики дан за све ученике и запослене у овој школи. 

Поред Дељковићеве и Ћеранићакоји су ученици генерације, добитници дипломе „Луча” су и Матија Лакетић, Карим Дурутлић, Софиа Голубовић, Алекса Лаовић, Даница Пивљанин, Ана Мићковић, Илија Лучић и Моника Стевановић.

Приликом додјеле диплома „Луча“ у ЈУ ОШ „Салко Аљковић“ организована је свечаност гдје су били присутни ученици, родитељи и просвјетни радници, као и представници локалне управе. Сви добитници дипломе „Луча” су од управе школе на дар, уз диплому, добили и књиге чији су аутори Меша Селимовић, Иво Андрић и Његош, док су од предсједника Општине Дарија Вранеша на дар добили роман о Пљевљима „Свитање“ ауторке Милке Бајић Подерегин.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here