УТВРЂЕН НАЦРТ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ПЉЕВЉА ЗА 2023. ГОДИНУ

0
928

Буџет чак 27,1 милион

Предсједник општине Пљевља др Дарио Вранеш јуче је доставио нацрт буџета у износу од 27,1 милион еура. Како је саопштено у пљеваљској локалној управи, овогодишњи буџет је највећи у историји Пљеваља и већи је од прошлогодишњег за око четири милиона еура. 

-Овогодишњим буџетом предвиђена су средства за дјечију накнаду у износу од 30 еура, удвостручена су средства у односу на прошлу годину када је у питању давање субвенција за рјешавање стамбених питања младих брачних парова, казао је у изјави за „Дан“ Дарио Вранеш и појаснио да је прошле године за давање субвенција за рјешавање стамбених питања било предвиђено 40, а ове године 80 хиљада еура. 

Вранеш каже да ће се ове године знатно више средстава усмјерити према селу. У првом реду биће знатно веће субвенције за сточарску и пољопривредну производњу, али и да ће много више новца бити предвиђено за изградњу сеоске инфраструктуре. 

-У прошлој години за асфалтирање сеоских путева планирано је око 700 хиљада еура, а ове године се планира 1,6 милиона еура. То значи да је за асфалтирање сеоских путева планиран удвостручен износ новца, казао је Вранеш уз напомену да ће се наредних дана спровести јавна расправа и да се усвајање буџета очекује крајем јуна. 

Вранеш истиче да ће буџет свакако бити развојни и да ће многе ставке које се односе на непотребно трошење новца бити уклоњене. 

-Од 27,1 милиона еура, на капитални буџет је опредјељено 11,9 милиона еура, казао је Вранеш. 

Буџет Општине Пљевља за прошлу годину донијет је у износу од 21,8 милиона еура. Потом је почетком октобра мјесеца извршен ребаланс буџета, гдје је поменути износ увећан на износ од 23,8 милиона. Текући буџет је био планиран у износу од 13,6 док је капитални у износу од готово 10,2 милиона еура. Нажалост, поменути буџетски план није реализован, јер више од пет милиона еура није потрошено, а многи пројекти нису приведени крају. 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here