НЕКАДАШЊИ УЧЕНИЦИ ПЉЕВАЉСКЕ ГИМНАЗИЈЕ „ТАНАСИЈЕ ПЕЈАТОВИЋ“ ПРОСЛАВИЛИ 56 ГОДИНА ОД МАТУРЕ

0
422

Поред дружења донирали и 157 књига

Некадашњи ученици пљеваљске гимназије „Танасије Пејатовић“, који су матурирали 1967. године, обиљежили су дружењем у ресторану „Огњиште“- 56 година од свршртка гимназијског школовања. Притом је постигнут договор да се сваке наредне године окупљају у родном граду, како би се подсјетили на ученичке дане. 

-Прије четрдесет и једну годину окупили смо се по први пут. То је било окупљање послије 15 година од матуре. Потом смо се окупљали сваке пете године. Прошле године смо се окупили на 55 годишњицу од матуре и том приликом промовисали монографију о нашој генерацији, коју је приредио наш пријатељ Миле Вранеш. Прошле године смо се договорили да се убудуће окупљамо сваке године, казао нам је Ранко Крсмановић један од некадашњих ученика генерације 1966/67. године. 

Крсмановић нам је са жаљењем испричао да око трећина ученика из поменуте генерације није више међу живима, многи далеко живе од Пљеваља, али је и даље велика жеља да се чува успомена на дане проведене у гимназији. 

-Прошле године наш пријатељ из генерације Славко Шепић је обезбједио 120 књига за Гимназију „Танасије Пејатовић“ јер је 2021. године гимназија прославила 120 година рада. Ове године Славко је послао из своје личне библиотеке још 37 књига, јер је 1967. године било 157 матураната, па је желио да донира укупно толико књига, испричао нам је Крсмановић и изразио наду да ће се његови другови и пријатељи из гимназије окупити и наредне године. 

-Ове године дружење је протекло у добром расположењу, а надам се да ће бити тако и наредне године, закључио је Крсмановић.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here