БУКОВИЧКА СЕЛА ОДСЈЕЧЕНА ОД СВИЈЕТА

0
458

Након недавних падавина

Након обимних падавина и невремена, путна инфраструктура на подручју пљеваљске Буковице је у потпуности девастирана. Како нам је казао тамошњи предсједник мјесне заједнице Глигор Топаловић између појединих села у потпуности је прекинута путна веза. Набујала Кржавска ријека и Бавчића ријека, на више мјеста у потпуности су прекинуле путеве који воде до Миљена, Рудића и других села. Топаловић каже да у те дјелове Буковице не могу да стигну ни електричари ни шумари. 

-Петнаест дана становници села Рудићи нису имали струју, јер електричари не могу да дођу да отклоне квар. Зову ме људи, траже помоћ, а ја им ништа не могу да помогнем, казао је Топаловић и појаснио да он нема никакву другу могућност већ да ситуацију са терена пренесе у медије, како би ширу јавност упознао са ситуацијом у Буковици. 

Према његовим ријечима центар ове заједнице је село Ковачевићи, али од тог села до последњег села Рујевице има преко десет километара. У другом правцу је село Рудићи и Миљена, која су удаљена и до петнаест километара. Трећи правац води према селу Крћевине. 

-Ово је велики простор, са разгранатом путном инфраструктуром. Потребно је озбиљно одржавање, а нажалост њега нема, казао је Топаловић уз поруку да без путева у селима нема живота. 

Топаловић је истакао да је година доста тешка, али да то захтјева много више рада на терену. 

-Имамо људе који би ових дана дошли да покосе имања, да колико-толико уреде простор у Буковици, али лоша ситуација са путевима то не дозвољава, закључио је Топаловић

Буковица је најудаљеније пљеваљско село, са највећом територијом. Центар заједнице, село Ковачевићи, удаљено је од Пљеваља око 65 километара, а до најудаљенијих села неопходно је прећи и до 90 километара. Мјештани Буковице могу да стигну прије до Фоче и Чајнича, али због државне границе са Републиком Српском, у том правцу се не може ићи.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here