УСКОРО ЗАВРШЕТАК РАДОВА КОД МАНАСТИРА СВЕТА ТРОЈИЦА

0
340

Радови на прилазним путевима и на проширењу платоа испред Манастира Света Тројица у Пљевљима приводе се крају. Из локалне управе тврде да ће убрзо бити завршено и асфалтирање прилазних путева. Тренутно се, уз помоћ механизације Рудника угља, уређују површине на дијелу проширеног платоа тако што се насипа хумус како би се одређени дјелови озеленили.
– Сагледавши тренутну ситуацију на терену са радошћу похваљујем преданост и стручност извођача радова на повјереном им задатку. Како радови теку убрзаним и предвиђеним темпом већ се назире крајњи изглед цјелокупног комплекса, што код свих изазива велику радост и наду да ће у скорије вријеме све бити завршено и да ће новоуређена манастирска околина бити предата на употребу управи манастира и вјерном народу, који у великом броју свакодневно посјећује ову светињу- казао је приликом обиласка радова владика милешевски Атанасије.

Радови на изградњи новог платоа испред Манастира Света Тројица и прилазних путева су дио заједничког подухвата Општине Пљевља и Рудника угља, односно, како тврде из Рудника угља, ови послови су плод потписаног меморандума о сарадњи.

Приликом обиласка радова извршни директор Рудника угља, Милан Лекић и предсједник Општине др Дарио Вранеш разговарали су са владиком Атанасијем о даљим активностима, како би Манастир Света Тројица био што више доступан вјерницима али и свим посјетиоцима. Истичу да ће изградњом нових прилазних путева и платоа испред манастира посјетиоци, који у манастир долазе организовано из других средина, лакше моћи доћи аутобусима, што раније није био случај.

Богата манастирска ризница и библиотека у којој се развијала и његовала писменост у најтежим ратним временима, за посјетиоце представља посебан доживљај.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here