ОПШТИНА ПЉЕВЉА И РУДНИК УГЉА И ОВЕ ГОДИНЕ УПЛАТИЛИ ЗНАЧАЈНА СРЕДСТВА ЗА РАД НАРОДНЕ КУХИЊЕ

0
338

По ријечима Милана Потпаре из НВО „Народна кухиња“, која газдује објектом смјештеним на градској пијаци, средстава за рад народне кухиње има сасвим довољно захваљујући уплатама значајних новчаних средстава од стране Општине Пљевља и Рудника угља Пљевља.

После усвајања општинског буџета општина Пљевља је за рад народне кухиње уплатила 70 хиљада еура, што представља дупло већи износ него претходне године.
Рудник угља Пљевља је уплатио износ од 40 хиљада еура и на тај начин испунио обећање дато приликом почетка рада народне кухиње да ће у континуитету финансијки помагати рад народне кухиње.
Почетком године и ЕПЦГ је за рад народне кухиње донирала 5 хиљада еура, а хиљаду еура уплаћено је од стране нашег суграђанина који тренутно живи у иностранству.
Народна кухиња у Пљевљима је почела са радом у јесен прошле године и у свом раду обезбјеђује топле оброке за око 180 корисника са подручја општине Пљевља. Нешто преко 150 оброка се дијели на шалтеру објекта народне кухиње, а веома мали дио на локацији гдје живе корисници услуга народне кухиње. Један број ранијих корисника је у међувремену преминуо.

Корисници су већином лица у стању социјалне потребе и мјештани Ромског насеља. Спрема се разноврсна храна. Уз месо и хљеб се спремају разне чорбе, грашак, пире, купус, пасуљ, рижа, макарони. Раднице у објекту су веома услужне и труде се да корисницима спреме што укуснију и разноврснију храну.

Извор: ПВ ИНФОРМЕР

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here