ДПС ИСЕЉЕН: ВРАНЕШ ИСПУНИО ОБЕЋАЊЕ ДАТО СУГРАЂАНИМА

0
361

Предсједник Општине Пљевља Дарио Вранеш донио је крајем јула одлуку да општинска организација Демократске партије социјалиста у том граду мора да се исели из просторија зграде „Трепча“ у центру града које је користила више од двије и по деценије.

Те просторије су у ексклузивном дијелу града и власништво су Општине Пљевља. Недопустиво је да их бесплатно користи било која партија, па макар то био и ДПС. За овај простор су већ заинтересовани власници банака, апотека, адвокати, један од трговинских ланаца итд. Општина може од закупа ових просторија да убира значајну своту новца. Морамо се коначно научити да нема привилегованих, па макар то био до јуче свемоћни ДПС – рекао је тада предсједник Вранеш образлажући своју одлуку.

Вранеш је том приликом рекао да је њему „на првом мјесту интерес грађана Пљеваља“ и додао:

У крајњем, тај простор ћемо понудити Дому пензионера или Фонду ПИО како наши суграђани старије доби не би, као до сада, морали да се пењу на трећи спрат. Што се тиче локације за канцеларије ДПС-а, колеге из ове политичке партије ће морати да изаберу неку од просторија у власништву Општине или накнаду која им по закону припада ако узимају под закуп просторије од неког приватног лица, идентично као и друге политичке партије. Нема привилегованих, све је јавно и транспарентно, а интерес грађана је на првом мјесту- обећао је тада Вранеш.

Први човјек Пљеваља је одржао обећање дато прије нешто више од мјесец дана.

-Ми смо просторије нажалост користили без уговора. Од Општине нијесмо добијали новац што нас следује за закуп просторија већ смо користили општинске. Тако да смо немоћни у овој ситуацији – кажу из ДПС-а.

Оно што је сигурно, ексклузивни простор у центру града ће добити нове подстанаре, а општинска каса Пљеваља ће после више од двије деценије први пут приходовати средства од његовог издавања.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here