МЕРВАН АВДОВИЋ У ДОО „ГРИЈАЊЕ“ ОСТАВИО ВИШЕ ОД 200 ХИЉАДА ДУГА

0
400

У периоду док је функцију извршног директора ДОО „Гријање“ обављао функционер Бошњачке странке, Мерван Авдовић, дугови овог предузећа премашили су износ од 200 хиљада евра. Према саопштењу поменутог локалног предузећа поред остављених дугова, велики проблем је што је број запослених од октобра прошле до априла ове године увећан за око четрдесет процената. 

-На дан 15. август ове године, Руднику угља се дуговало 166 966 евра, наводи се у саопштењу предузећа ДОО „Гријање“.

Авдовић је за шест мјесеци, према тврдњама из овог предузећа, запослио десет радника. Запосленим радницима су дата рјешења на неодређени период. 

-Од октобра прошле године па до априла ове године број запослених је увећан са 25 на 35 радника. Преузимање радника је вршено из приватних предузећа, а отворено је и радно мјесто за ПР-а, односно за односе са јавношћу, наводи се у саопштењу. 

Међу предузећима, из којих су радници дошли у предузеће „Гријање“ налазе се „SPANIX“, „Пупа комерц“, „МC комерц“, „Камелеон“, „Најо комерц“ и друга предузећа. У ДОО „Гријање“ су дошли радници са послова конобара и трговаца, али најчешће по рођачким и партијским линијама. 

-У августу дугови по основу пореза и доприноса износили су 42 652 евра, наводи се у саопштењу, наводи се у саопштењу ДОО „Гријање“. 

Поменуто предузеће је прије пар година било у великим проблемима. Радницима се током 2019. године дуговало 11 зарада. 

Одбор директора ДОО „Гријање“ недавно је разријешио Мервана Авдовића са мјеста директора. За вршиоца дужности директора изабран је Владе Тошић

Када је у питању Мерван Авдовић, како смо незванично сазнали, у наредном периоду се очекује његов избор за извршног директора Рудника угља. Из Нове српске демократије у јулу мјесецу су оптужили челнике Демократа, Николу Ровчанина и његове сараднике, да су договарали са представницима Бошњачке странке уклањање са позиције извршног директора Милана Лекића, како би на његово мјесто у Руднику био изабран Авдовић. 

Лекић је крајем августа смијењен са функције извршног директора Рудника угља. У наредном периоду остаје да се види хоће ли Авдовић сјести на његово мјесто.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here