ПРЕДСЈЕДНИК ОПШТИНЕ ДАРИО ВРАНЕШ НАЛОЖИО КОНТРОЛУ ПОСЛОВАЊА ПРЕДУЗЕЋА ДОО „ГРИЈАЊЕ“

0
305

Контролишу рад Мервана Авдовића

Предсједник пљеваљске општине др Дарио Вранеш наложио је интерну ревизију у локалном предузећу ДОО „Гријање“. Такву одлуку Вранеш је донио након што су последњих дана, након смјене директора овог предузећа Мервана Авдовића, испливале на површину информације које говоре да је Авдовић, који је недавно из Демократске партије соцјалиста прешао у Бошњачку странку, оставио изузетно велике дугове. 

-Донио сам одлуку да се у предузећу ДОО „Гријање“ спроведе интерна ревизија и да се утврди тачно стање, казао је предсједник Вранеш и додао да му није јасно због чега последњих мјесеци пословодство овог предузећа није плаћало порезе и доприносе као и због чега у грејној сезони није плаћан угаљ. 

Вранеш је рекао да је бивша власт ДПС-а и Бошњачке странке, након локалних избора 23. октобра прошле године упутила жалбу Уставном суду на регуларност избора и да је на тај начин пролонгирана предаја власти. Жалба је упућена у моменту када Уставни суд није могао одлучивати, односно на свјестан начин је до априла одложена  промјена локалне власти, а управе локалних предузећа су промјењене у периоду од јуна до августа мјесеца. 

-На овај начин бивша власт је добила вријеме да све уради како би се локална предузећа оставила са што више проблема, казао је Вранеш. 

Током протекле грејне сезоне, дугови за угаљ су достигли износ од преко 166 хиљада евра, а дугови за порезе и доприносе у износу од преко 40 хиљада. Поменуто предузеће има и раније дугове по основу пореза и доприноса, који су износе ппреко 200 хиљада евра. Потписаним репрограмом из 2015. године ови дугови ће се отплаћивати до 2035. године. Међутим, проблем је што уговором из 2015. године, поред редовних плаћања рата, ово предузеће је имало обавезу да редовно плаћа и доприносе приликом исплате зарада. 

У периоду од новембра па до априла, већ сада бивши директор Мерван Авдовић је запослио десет радника, тако да предузеће ДОО „Гријање“ тренутно има 35 запослених. Све ове информације су се појавиле након што је Авдовић у августу разрјешен са дужности извршног директора а на мјесту вршиоца дужности директора именован Владе Тошић.

Током протекле седмице општински ревизор је почео са контролом пословања и како нам је речено у ДОО „Гријање“ ревизија ће бити завршена у наредних 30 дана.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here