ПЉЕВАЉСКИ ПЕНЗИОНЕРИ ЗА ЈАГЊЕЋЕ ЛУБИНЕ СЕ ПРИЈАВЉУЈУ ДО 6. НОВЕМБРА

0
304

Главушу плаћају као бут

Иако је упућен јавни позив пензионерима да се пријаве за расподјелу зимнице, коју ће плаћати наредних осам или десет мјесеци на рате, у Пљевљима се и ове године могу чути оцјене да су јагњеће лубине по килограму од 7,2 евра скупе. Као главне примједбе се наводи цијена, јер се у склопу јагњећих лубина продаје главуша, црна и бијела џигарица, марамица и други дјелови изнутрице, а све се обрачунава по цјени од 7,2 евра. Многи пензионери негодују јер је изнутрица прилично јефтинија од меса у месари, а у овом случају се продаје као месо. Током јучерашњег дана смо провјеравали ситуацију на терену и утврдили да у пљеваљским месарама лубине у цјелости нуде по цијени од девет евра по килограму. Међутим, у оквиру тих лубина се не продаје главуша и изнутрица. Бијела џигарица се уопште не продаје, док је килограм црне јагњеће џигарице 6 евра, а читава главуша, чија је тежина око 2,5 килограма свега 2,5 евра. У таквим околностиа главуша и изнутрица која се уз лубину продаје пензионерима тежине је око пет килограма. 

У Удружењу пензионера Пљевља кажу да је цијена лубина ове године јефтинија него прошле године када се продавала по 9 евра. 

-Пензионери се могу пријавити за сухомеснате производе, јагњеће лубине и свињске полутке до 6. новембра, казао је предсједник удружења Вукадин Дамјановић уз објашњење да се ради о добрим понудама за пензионере. 

Пензионери ће бирати између различитих месопрерађивача, посебно када су у питању сухомеснати производи, гдје се цијене и разликују. 

-Јагњеће лубине по килограму ће се продавати по килограма 7,2  а свињске полутке по 4,3 евра, казао је Дамјановић. 

У сваком случају не треба сумњати да ће се за јагњеће лубине пријавити велики број пљеваљских пензионера, јер су примања изузетно ниска и до јагњетине могу доћи само уз одложено плаћање на осам или десет мјесеци.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here