УГАЉ СТИЖЕ У ДОО „ГРИЈАЊЕ“

0
262

Плате па преузимају угаљ

Након што бивша управа пљеваљског локалног предузећа ДОО „Гријање“ није вршила исплату угља у прошлој грејној сезони, садашња управа сваку нову испоруку угља мора одмах да плати. У овом предузећу тврде да се више угаљ не узима на одложено плаћање и да се дугови по том основу не увећавају. 

-Сваку тону угља коју преузмемо од Рудника угља одмах плаћамо, рекли су нам у поменутом локалном предузећу уз објашњење да је то и једини начин да се снабдјевање са угљем не угрози. У овом предузећу су свјесни тешкоћа и превеликих дугова који су им остављени, али наводе да се услуге уредно пружају свима. 

-Немамо притужби на квалитет гријања од власника станова, као што немамо ни притужби на гријање од власника пословних простора. Тренутно је ситуација задовољавајућа и надамо се да ће тако бити током читаве грејне сезоне, тврде у ДОО „Гријање“. 

Бивше руководство на челу са Мерваном Авдовићем током прошле године није Руднику угља плаћало угаљ уопште, па су дугови по тој основи достигли износ од 166 хиљада евра. Дугови овог предузећа су достигли износ од преко 400 хиљада евра, а предузеће је посебно оптерећено након што је бивша управа од октобра прошле године до августа ове године запослила десет нових радних на неодређено вријеме. Сада предузеће има 35 радника, од чега њих 18 ради у производњи, односно у Топлани, а 17 у администрацији. У таквим околностима предузеће је добило и запослено лице на позицији потпарола, што говори да се смишљено ишло на увећање броја запослених. 

Прије неколико дана општински ревизор, по налогу предсједника општине др Дарија Вранеша, извршио ревизију и дао предлог да се у неко догледно вријеме у предузеће уведе стечај.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here