ПРЕДСЈЕДНИК ВРАНЕШ У ПОСЈЕТИ БЕОГРАДУ

0
345

На позив министра за унутрашњу и спољну  трговину Републике Србије, Томислава Момировића, предсједник општине Пљевља, др Дарио Вранеш, присуствовао је конференцији под називом „Инвестициони потенцијали општина Црне Горе”. Осим предсједника Општине Пљевља, конференцији су присуствовали  предсједник Општине Беране, Вук Тодоровић и предсједник Скупштине Општине Жабљак, Иван Поповић.

Тим поводом, министар Момировић је позвао сто најутицајнијих привредника са којима би ове општине могле да остваре сарадњу, а циљ је да се компанијама из Србије омогући инвестирање у сјеверне општине Црне Горе.

-Економије Србије и Црне Горе су природно повезане, а трговинска размјена је из године у годину све већа. Највећи број туриста у Црну Гору долази управо из Србије, а Србија је највећи извозник робе у Црну Гору. Јако је важно да ове двије земље јачају економске везе и унапрјеђују сарадњу, истакао је Момировић.

Такође, у склопу посјете Београду, у Генералштабу Војске Србије, предсједник Вранеш се састао и са министром одбране, Милошом Вучевићем који је истакао да Србија није оно што је била прије десет или петнаест година, да је много јача и привредно и економски као и да брине о свим својим грађанима, ма гдје се они налазили.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here