ЈЕСЕЊА СУША СВЕ ВИШЕ СТЕЖЕ

0
335

Дневне рестрикције у водоснабдјевању

Услед изузетно лоше ситуације и лошег дотока воде са изворишта Југоштице у базене на Богишевцу, пљеваљски „Водовод“ је увео и дневне рестрикције у водоснабдјевању насеља Гуке, Девета, Жидовићи и Горње Купусиште. Како је саопштено из овог предузећа, поред ноћних рестрикција у трајању од осам сати, биће уведене и четворочасовне дневне обуставе испоруке воде. 

-Рестриктивне мјере ће се примјењивати у дневном термину од 10 до 14 часова, као и у ноћном термину у периоду од 22 до 6 сати, наводи се у саопштењу поменутог предузећа. 

Ноћне рестрикције су уведене у августу у трајању од шест, да би у септембру њихово трајање било увећано на осам часова. 

Ситуација са водоснабдјевањем по сеоском подручју је такође лоша, јер многа сеоска домаћинсва већ одавно довозе воду са градског подручја у цистернама. Домаћинства цистерне плаћају у зависности од удаљености села, док трошкове довоза сваке друге цистерне у потпуности сноси пљеваљска општина. 

-Ситуација је најтежа на подручју села Црљеницe, Ранчe и Отиловићи, а постоје захтјеви и из других заједница. Међутим, локална предузећа успјешно изврше одвоз воде у цистернама до свих домаћинстава гдје нема воде, речено нам је у пљеваљској локалној управи. 

Према подацима пљеваљске метеоролошке службе, на територији пљеваљске општине током октобра и септембра мјесеца падавине су биле изузетно лошег интезитета. Практично у Пљевљима је најмање пало кише од свих градова у Црној Гори.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here