КОМИСИЈА ПРЕДЛОЖИЛА МИЛАНА ЛЕКИЋА ЗА ДИРЕКТОРА

0
455

На данашњој сједници Комисије за именовање усвојен је предлог који је упућен Одбору директора ове компаније према коме је дипломирани инжењер рударства, Милан Лекић, најбољи и једини кандидат од пријаваљених кандидата за извршног директора.

Комисија је прегледала кандидатуре и документацију сваког од десетак пријављених кандидата и донијела одлуку да је, узимајући у обзир биографију и стручне референце свих кандидата, доскорашњи директор највеће пљеваљске компаније и функционер Нове српске демократије најкомпетентнији и најбољи кандидат од свих за ову одговорну и захтијевну функцију.

Подсјетимо, дешавања у Руднику угља мјесецима уназад буде велику пажњу црногорске јавности.

Након разрјешења Лекића које је услиједило по налогу Управе за инспекцијске послове због чињенице да Одбор директора није именовао Лекића на основу и након одлучивања по конкурсу, за вршиоца дужности извршног директора Рудника угља именован је Ален Штулић из Демократске Црне Горе.

Интересантно, нити један директор из енергетског сектора, али и осталих компанија које су у већинском власништву државе, није биран по конкурсу већ је именован од стране Одбора директора, али је Лекић био једини који је смијењен, што се у јавности констатовало да је ријеч о класичном политичком прогону од стране одређених структура.

У међувремену, промијењена су два сазива Одбора директора, док ће сједница овог органа који ће се изјаснити и о данашњем предлогу надлежне комисије, бити одржана у понедјељак 6. новембра.

Највеће шансе од свих има управо Милан Лекић.

Извор: ИН4С

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here