ДЈЕЦА ОРАХОВЦА И ВЕЛИКЕ ХОЧЕ ПОСЈЕТИЛА ПЉЕВЉА

0
233

Посјетили гроб хероја са Кошара

У организацији Удружења „Божури“ из Берана и организације „Српска солидарност“ из Београда, дјеца Ораховца и Велике Хоче посјетила су Пљевља. Малишани су поред Завичајног музеја, манастира Света Тројица, сједишта локалне управе, посјетили гроб младог потпоручника Војске Југославије, Предрага Леоваца, који је 1999. године у вријеме НАТО агресије на Србију и Црну Гору, погинуо у рејону карауле Кошаре. Том приликом малишани су разговарали са родитељима Предрага Леовца, мајком Милицом и оцем Милом  Леовцем

Током посјете локалној управи, малишане је примио предсједник општине др Дарио Вранеш, који им је уручио пригодне поклоне. 

-Надам се да ће се ситуација брзо поправити на простору Косова и Метохије и да ћете и ви као и сва друга дјеца у региону имати све услове за слободно кретање и живот са много мање препрека. Ваша посјета нас радује и вјерујем да ћете нам долазити и у наредном периоду, казао је Вранеш.

У знак пажње и пријема у кабинету предсједника општине, малишани су поклонили икону Светог кнеза Лазара, на којој су представљени и други косовски светитељи, пострадали током 1999. године. Притом, предсједника општине су даривали шалом у виду заставе тробојке. 

-Ми смо сазнали да ви волите одређене боје, а пошто се ближи зима потребан вам је шал, казао је Милић Ралевић испред организације „Божури“. 

Пљеваљски здравствени радници, док су дјеца боравила у Пљевљима, успјели су да сакупе донацију од 915 евра и да исту предају ораховачком свештенику Милану Станојевићу. Донацију је у име медицинских радника предала Зорица Џогаз. Велики број Пљевљака са одушевљењем је поздравио долазак дјеце из Метохије.

У групи од 34 малишана, 17 дјеце је било из Ораховца, а исто толико из Велике Хоче. Посјета Пљевљима је организована у оквиру обиласка сјеверне Црне Горе, гдје ће поред Пљеваља малишани из Метохије посјетити Жабљак, Шавник и Никшић, као и манастир Острог.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here