ШКОЛА У БРВЕНИЦИ ДОБИЛА НОВУ СТОЛАРИЈУ

0
259

Школски објекат у пљеваљском селу Брвеница добио је нове прозоре и врата, што много значи за тамошње школарце и учитеља. Посебно је битно што је замјена столарије извршена у сусрет зимском периоду, јер ће се школске просторије много боље загријавати. 

-Изузетном сарадњом са Министарством просвјете и њиховом свесрдном финансијском подршком, наша школа је дочекала ову јесен у новом руху. Прозори на школи су замијењени новим, квалитетнијим, а то је резултирало, првенствено, ефикаснијем очувању топлоте, али и допринијело очувању њеног спољашњег и унутрашњег изгледа, казала је директорица Основне школе „Радоје Тошић“ Сандра Љубојевић и појаснила да петоразредна школа у Брвеници ради у саставу ове деветоразредне школе. Љубојевићева је казала да се столарија на школи први пут мијења од њене изградње, прије више деценија, као и да је јако битно сачувати школски објекат у Брвеници.

-Тренутно у овој школи имамо три ученика и очекујемо наредних година упис нових ученика, казала је Љубојевићева. 

Село Брвеница је једно од насељенијих пљеваљских села, односно село у коме се задржао знатан број становника. Међу тим становницима има и младих брачних парова, што потврђује и чињеница да тамошња школа још има ученика. 

С друге стране, неопходне су инвестиције у обнову сеоских школских објеката, јер су услови за одржавање наставе у тим објектима јако тешки. Посебно је тешко зими, јер се учионице загријавају уз помоћ пећи на дрва и угаљ, док у другим просторијама не постоје грејна тијела. Посебно је тешко када  је столарија дотрајала

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here