У СРЕДЊОЈ СТРУЧНОЈ ШКОЛИ ОТВОРЕН НОВИ КАБИНЕТ ХЕМИЈЕ

0
327

За опремање кабинета уложено 40 хиљада евра

Предсједник Општине Пљевља др Дарио Вранеш и директор Средње стручне школе мр Бојан  Струњаш, у оквиру обиљежавања Дана школе, отворили су кабинет хемије и фармације. Говорећи о овом пројекту, чијем отварању је предходило отварање фармацеутског смјера, директор Струњаш је поручио да је у опремање кабинета уложено око 40 хиљада евра. Новац је обезбијеђен од сопствених школских прихода и донација. Највећа помоћ је стигла од пљеваљске локалне управе. 

-Нова управа школе је преузела управљање прије три године. Тада смо себи поставили задатак да наши другари, свршени основци треба да остану и да се школују у свом родном граду, односно у нашој школи и да не иду у друге средине, казао је директор школе Струњаш и поручио да су уложени велики напори управе и свих професора да се дође до отварања фармацеутског смјера. 

Струњаш је казао да је након отварања овог смјера било неопходно унаприједити услове за наставу, а то се првенствено односило на уређење кабинета хемије, као и набавку модерне опреме. Према његовим ријечима отварањем фармацеутског смјера, као и других смјерова, свршеним основцима даје се боља понуда за њихово даље школовање. 

-Засукали смо рукаве и кренули смо у један веома озбиљан подухват. Било је много препрека, које смо полако и сигурно превазилазили. Радили смо напорно и данас овде имамо један модеран и веома богато опремљен кабинет, казао је Струњаш посебно истичући да је у читавом подухвату била битна помоћ локалне управе и предсједника општине Дарија Вранеша.

Професорица хемије Ана Миловић је посебно истакла да се ради о веома вриједном пројекту и највећој инвестицији у последњој деценији рада школе. 

Предсједник Општине Пљевља Дарио Вранеш упутио је честитке управи школе, професорима и ученицима, казавши да 15. октобар треба да буде уписан „златним словима“, како у Средњој стручној школи, тако и у општинској управи. 

-Пуних шест мјесеци трајала је грчевита борба да се отвори овај кабинет, казао је предсједник општине Дарио Вранеш уз напомену да је за успјех у читавом подухвату, отварања фармацеутског смјера и отварању кабинета хемије, највише заслужан директор школе Бојан Струњаш. 

-За овај кабинет се није чуло само у нашој општини, већ много шире. Ради се о кабинету који ће омогућити квалитетно образовање ученицима, казао је Вранеш. 

Средња стручна школа ће 17. новембра прославити 122 година од оснивања. Поменута годишњица ће бити обиљежена и другим активностима. 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here